Film "Napoleon" napokon će ugledati svetlost dana VIDEO

Ekipa biografskog filma Ridlija Skota, "Napoleon", doletela je u Pariz na svetsku premijeru zakazanu za četvrtak uveče, samo nekoliko dana posle završetka štrajka holivudskih glumaca.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Žoakin Feniks igra ulogu Napoleona, istorijske ličnosti koja je pođednako i poštovana i kritikovana u Francuskoj, i koji je u filmu prikazan kao nemilosrdni vojni taktičar sa mekšom, ranjivom stranom, koju otkriva njegova žena carica Žozefina de Boarne, koju igra Vanesa Kirbi, prenosi Rojters.

Predsedavajući Sony Pictures Motion Picture Groupe i izvršni direktor, Tom Rotman, izjavio je da se oseća lakše jer se premijera filma održava nakon SAG dogovora kojim je višemesečni štrajk holivudskih glumaca okončan.

"Osećam se srećno jer je štrajk završen na vreme", izjavio je on za Rojters. Kirbi, koja je dobila ulogu Žozefine, nakon što se Džudi Komer povukla zbog svog rasporeda, izjavila je da je svoju ulogu gradila na elementima iz različitih opisa Boarne, koja se na kraju razvela od Napoleona jer nije uspela da mu podari naslednika. Kirbi je za Rojters izjavila da je pripremajući ulogu naučila o izazovima "žene u tom izuzetno muškom svetu", kao i da ceni Boarne što je ostala dostojanstvena, čak i tokom njenog javnog razvoda braka.

Film je snimljen tokom pandemije, a Skot i Darijuš Volski, sa kojim često sarađuje, upravljali su detaljno razrađenim scenama bitke koje su ponovo ispičale priče o Napoleonovom osvajanju u Austerlicu i Moskvi, ali i njegov luveni poraz kod Vaterloa.

"Napoleon je možda bio tiranin i moćnik, ali on je ipak bio i muškarac, ludo zaljubljen u ženu", rekao je francuski glumac Tahar Rahim, koji igra ulogu političara iz perioda revolucije Pola Barasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 30 idi na stranu