Ovaj film Stivena Spilberga poslužio je kao inspiracija za seriju "Stranger Things"

"Stranger things", serija o natprirodnim moćima i čudovištima, smeštena u 1980-te, inspirisana je filmom Stivena Spilberga.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Netfliksova serija je brzo postala deo pop kulture. Ova naučnofantastična drama brzo je postala jedna od najgledanijih i najboljih serija na pomenutoj platformi za striming. Likovi i zaplet istoimene serije su u velikoj meri inspirisani društvenom igrom "Dungeons & Dragons". Ipak, postoji jedan film renomiranog reditelja koji je takođe poslužio kao inspiracija.

Met i Ros Dafer, kreatori serije, gostujući u podkastu "Happy, Sad, Confused", otkrili su koji je Spilbergov film poslužio kao osnova za ovaj uspešan projekat.

"Želeli smo da vratimo tu neironičnu, iskrenu, avanturističku i porodičnu priču koja je nestala. Sa izuzetkom Super 8, niko to nije radio. Film "Super 8" je bio na neki način jedinstven. Voleli smo "Super 8", ali je nestao. Niko drugi to nije napravio. I zaista mislimo da je postojala želja, ili smo se barem nadali, za ovakvom vrstom pripovedanja. Dakle, više od svega, ovo je zaista pokušaj da ostanemo u toj zoni", rekla su braća.

"Super 8" je film iz 2011. godine na kome je legendarni reditelj Stiven Spilberg radio kao producent. Grupa prijatelja svedoči železničkoj nesreći iz 1979. i odlučuju da istraže šta se dogodilo.

Događa se niz čudnih događaja, nakon kojih dečaci otkrivaju da je voz prevozio vanzemaljsko biće. Osmi putnik želi da pobegne sa Zemlje i traži pomoć upravo od ove grupe prijatelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 30 idi na stranu