Ovaj film su odbili Dikaprio i Bred Pit: I pored toga, ostvario je značajan uspeh VIDEO

Film "Brokeback Mountain" imao je "zanimljivu istoriju", a reditelj Gas Van Sant otkrio je da su ga odbile brojne zvezde poput Leonarda DiKaprija i Breda Pita.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Andrea Raffin/Shutterstock
Foto: Andrea Raffin/Shutterstock

"Brokeback Mountain", u kojem su glumili Džejk Džilenhol i Hit Ledžer objavljen je 2006. godine. Pisci su mislili da bi film mogao biti zanimljiv, međutim, nakon čitanja scenarija u to nisu verovali ni Dikaprio ni Pit.

"Niko nije hteo da uradi ovaj film. Radio sam na tome, i osećao sam da nam je potrebna vrlo jaka glumačka ekipa, sa brojnim poznatim licima. To nije išlo. Pitao sam uobičajene kandidate: Leonarda Dikaprija, Breda Pita, Meta Dejmona. Svi su rekli ne", rekao je reditelj Van Sant 2018. godine.

Drugo ime koje je na kraju izostavljeno iz projekta je Džoš Hartnet. Glumac je prvo pristao da budeo deo "Brokeback Mountain", ali je imao ozbiljnih problema sa žongliranjem produkcije sa snimanjem filma "The Black Dahlia". Zbog toga je morao da odustane od filma i uloga je na kraju pripala drugome.

"Pre mnogo godina, Gas Van Sant je hteo to da uradi sa mnom i Hoakinom Feniskom. Međutim, bio je na putu za Italiju da snimi \'The Talented Mr. Ripley\', a zatim \'All the Pretty Horses\'. I Gas je odmah nakon toga hteo da snimi Brokeback. Ja sam mu rekao: \'Gas, ja ću snimiti gej film, a zatim i kaubojski film.\' Ne mogu da nastavim s gej kaubojskim filmom!", rekao je Met Dejmon za Entertainment Weekly u intervjuu 2007. godine o razlozima odbijanja.

"Brokeback Mountain" je na kraju bio uspešan, posebno u pogledu kritika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 30 idi na stranu