Razlog je iznenadio mnoge: Klint Istvud zabranio Koka Kolu u svojim filmovima

Klint Istvud, ime koje se povezuje sa nizom klasičnih filmova i uspešnom karijerom koja traje decenijama, poznat je po svojim legendarnim ulogama u vesternima, ali i po brojnim rediteljskim ostvarenjima.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 09.06.2023.

12:09

Razlog je iznenadio mnoge: Klint Istvud zabranio Koka Kolu u svojim filmovima
Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Neke od nagrada koje je osvojio su četiri Zlatna globusa, tri nagrade Cezar, AFI nagrada za životno delo i čak četiri Oskara.

Sa tako sjajnom karijerom, nije ni čudo što su se i članovi Istvudove porodice bacili u svet zabave. Njegov sin Kajl Istvud započeo je svoju glumačku karijeru osamdesetih godina prošlog veka ulogom u očevom filmu Bronco Bili. Ali nije se svaka audicija pretvorila u uspešnu ulogu za mladog Istvuda. Posle audicije za glavnu ulogu Danijela LaRusa u filmu Karate Kid, mladi glumac nije impresionirao producentski tim, a ulogu je dobio tada nepoznati glumac Ralf Makio.

Columbia Pictures, kompanija koja je distribuirala film, bila je u to vreme u vlasništvu The Coca-Cola Company. Odbijanjem Kajla Istvuda, kompanija se zamerila starijem Istvudu, koji je svoje filmske setove proglasio zonama bez koka-kole, piše CBR.

Pored Istvuda, uloga LaRusa privukla je mnoge potencijalne glumce. Ralph Macchio, koji je na kraju dobio ulogu i kasnije je ponovio u Netfliks seriji Cobra Kai, prisjetio se glumaca koji su se takmičili za tu ulogu. Među njima su bili i Robert Dauni Jr. i Čarlija Šina. Macchio je rekao da je vidio Šina na audicijama, ali nije ličio na italijanskog dječaka iz Nju Džersija kojeg je uloga zahtijevala.

Osim Istvuda, uloga LaRusa je privukla brojne potencijalne glumce. Ralf Makio, koji je na kraju dobio ulogu i kasnije je ponovio u Netflixovoj seriji Cobra Kai, prisjetio se glumaca koji su se takmičili za ulogu. Među njima su se našli Robert Dauni Jr. i Čarli Šin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: