Tom Henks otkrio da prezire neke svoje uloge: "Glumio sam u filmovima koje mrzim"

I pored toga što je jedna od najvećih filmskih zvezda na svetu, Tom Henksu se ne dopadaju svi njegovi projekti.

Kultura

Izvor: index.hr

Sreda, 07.06.2023.

11:02

Tom Henks otkrio da prezire neke svoje uloge:
Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Dvostruki dobitnik Oskara rekao je da neki od njegovih uspešnih filmova jednostavno nisu ispali onako kako se nadao.

"U redu, da se razumemo, svi smo gledali neke filmove koje mrzimo. Glumio sam u nekim filmovima koje mrzim. Gledali ste neke od mojih filmova i mrzite ih", rekao je on u intervjuu za The New Yorker.

Šezdesetšestogodišnjak je objasnio da postoji pet faza kroz koje glumci prolaze pre nego što se film realizuje. Radi se o dobijanju uloge, gledanju filma, slušanju povratnih informacija i čitanju recenzija, a zatim praćenju brojeva koje film postiže na blagajnama. Kao primer uzeo je filmove It’s a Wonderful Life i That Thing You Do! i iz 1996. koju je napisao i režirao.

"Ta dva filma nisu bila uspešna u trenutku objavljivanja, ali su kasnije stekla status kultnih klasika“, dodao je on.

Odbio je da otkrije koji od svojih filmova mrzi, kao što nije hteo ni koji od svoja četiri filma smatra prilično dobrim.

Henks se prvi put pojavio na platnu 1980-ih, kada je dobio uloge u filmovima Splash!, The Burbs i Big, što mu je donelo nominaciju za Oskara. Ali njegov život se zauvek promenio 1994. godine, kada je osvojio Oskara za film Filadelfija. Sledeće godine je uzeo još jednog Oskara za ulogu u Forest Gampu. U kasnijim godinama bio je nominovan još tri puta.

Ostale glumčeve značajne zasluge uključuju dva filma Priča o igračkama, zatim naslove Imaš poštu, Uhvati me ako možeš, Zelena milja, Spašavanje vojnika Ryana, Izgnanik, Put u propast i Elvis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: