Ponovo radi bioskop u ovom gradu: Filmovi se vraćaju na veliko platno posle 50 godina

U engleskom gradu Solzberi bioskop je proradio posle više od 50 godina, preneo je BBC.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.06.2023.

15:14

Ponovo radi bioskop u ovom gradu: Filmovi se vraćaju na veliko platno posle 50 godina
Foto: EPA/FRISO GENTSCH

Tokom pandemije kovida, bioskopi su imali problema sa radom, pa je za to vreme rasla popularnost striming servisa. Međutim, menadžer bioskopa "Evrimen" u Solzberiju rekao je da je primetno da se ljudi vraćaju, i da vole takvo iskustvo, vole da provedu noć pred velikim platnom.

Bioskop je otvoren 1936. godine, ali je zatvoren i pretvoren u salu za bingo 1969. godine. Bingo je zatvoren 2021. godine, pre nego što su se napravili planovi da se tu ponovo otvori bioskop.

Lokalni istoričar Frog Mudi rekao je da je "skoro kao da je napravljen pun krug, jer je crveno neonsko svetlo u novom bioskopu vrlo slično onome od pre više od 50 godina". Vraćena je originalna bina kakva je bila i pre više od pola veka, a posetioci mogu da gledaju filmove u sofama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: