Kultne uloge u filmovima trebalo je da glume drugi: Evo ko je bio "prvi izbor" FOTO

Neki od najvećih blokbastera svih vremena snimljeni su davno prije pojave streaming servisa, a mnogi se pitaju bi li isti uspjeh postigli da su na audicijama prošla neka druga glumačka imena.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2023.

11:04

Kultne uloge u filmovima trebalo je da glume drugi: Evo ko je bio
Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI

Danas verovatno ne možemo zamisliti nekog drugog osim En Hatavej u glavnoj ulozi u hitu 'Vrag nosi Pradu' ili Rejčel Mekadams u 'Bilježnici'. No bi li ti filmovi postigli takav uspjeh da je McAdams pristala umjesto Hathavaia glumiti Andi Sachsa ili da je Britnei Spears umjesto McAdams postala Allie Hamilton?

Rejčel Mekadams protiv En Hatavej kao Endi Saks u 'Vrag nosi Pradu'

Nakon što je 2004. glumila u hitovima 'Opasne djevojke' i 'Bilježnica', Rejčel Mekadams je dobila ponudu da glumi Endija Saksa u 'Vrag nosi Prada', no odbila ju je. Osim nje, redatelja Davida Frankela odbile su Skarlet Johanson, Natali Portman, Kejt Hadson i Kirsten Danst, a onda je studio odabrao En Hatavej te se ona savršeno snašla u toj ulozi, rame uz rame sa legendarnom Meril Strip.

Britnei Spears protiv Rachel McAdams kao Allie Hamilton u 'Bilježnicima'

A tek je 2021. javnost saznala, i zahvaljujući casting direktoru Matthevu Barriju, da je filmski studio u ulozi Allie Hamilton u hitu 'Bilježnica', umjesto Rachel McAdams, vidio pop princezu Britnei Spears. Osim nje, spominjale su se Jessica Simpson, Reese Vitherspoon i Jessica Biel, no uz Riana Goslinga u punom sjaju na kraju pokazala Rachel McAdams.

Emilia Clarke protiv Dakote Johnson kao Anastasia Steele u '50 nijansi sive'

Iako je bila odabir redatelja Sem Tejlor-Džonson, koja je režirala prvi nastavak franšize 'Pedeset nijansi sive', Emilija Klark je odbila ulogu Anastasije Stil i to iz jednostavnog razloga - previše scena seksa, koje joj se nikako nisu svidele. Umesto njene uloge, prihvatila je Dakotu Džonson.

Dženifer Lorens protiv Blejk Lajvli kao Serena van der Vudsen u 'Gossip girl'

Možete li zamisliti kako bi 'Tračerica' izgledala da je uloga Serene van der Voodsen, umjesto Blejk Lajvli, prihvatila Dženifer Lorens? Ne možemo, jer se Blejk u hit seriji snašla kao riba u vodi. No kako je otkrio kreator serije Džoš Švarc, u to vreme Lorens je silno želeo da dobije tu ulogu te je bila i na audiciji, odbijenicu je teško prihvatila.

Nikol Kidman protiv Džulije Roberts kao Ana Skot u 'Noting Hilu'


Iako je kasnih 90-ih već bila i te kako dobro etablirana u Holivudu, Nikol Kidman je prepustila ulogu En Skot u kolegici „Notting Hillu“ Juliji Roberts. To nije jedina uloga u hit filmu koji je Kidman odbila. Šest godina kasnije, iako je potpisala da će glumiti uz Brada Pitta u 'Gospodin i gospođa Smit', zbog dogovorenog snimanja filma 'Stepfordske supruge' na njeno mesto došla je Anđelina Džoli i razorila Pitov sa Dženifer Aniston.
Foto: Denis Makarenko/Shutterstock
Henri Kavil protiv Roberta Patinsona kao Edvarda Kalena u 'Sumrak sagi'

Kada je objavljena vijest da će roman 'Sumrak' dobiti svoju filmsku adaptaciju, autorica knjige Stephenie Meier otkrila je da je u glavnoj ulozi oduvijeka vidjela Henrija Kavilje. On je tada već imao 24 godine i bio je prestar da glumi srednjoškolca, a na audiciji, na kojoj se prijavilo više od 5000 glumaca, pobedio je Robert Pattinson.

Metju Mekonahi protiv Leonarda Di Kaprija kao Džek Doson u 'Titaniku'

Omiljeni lik u holivudskim romantičnim komedijama Matthev McConaughei je otkrio 2021. da se svojedobno prijavio na audiciju za ulogu Jacka Davsona u 'Titaniku'. Glumac je čak odradio čitanje sa Kejt Vinslet, no ulogu je na kraju dobio Dikaprio. 'Snimili smo čitanje i nakon što smo završili, izašli smo i rekli su mi da je super prošlo. Stvarno sam mislio da ću dobiti, no nisam', priznao je gostujući u podcastu Roba Lovea.

Angelina Jolie protiv Alicia Silverstone kao Cher Horovitz u 'Djevojke s Beverli Hillsa'

Tek 20 godina kasnije direktorica castinga Carrie Frazier za Vaniti Fair otkrila je da su u ulozi Cher Horovitz u hitu 'Djevojke s Beverli Hillsa' neki željeli vidjeti Angelinu Jolie. Ona sama nije se pojavila na audiciji, već je poslala snimljenu kazetu, no Frejzer nije bio oduševljen. Osim nje, užem odabiru su Gvineth Paltrov i Reese Vitherspoon, no studio se na kraju odlučio za Aliciju Silverstone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: