Objavljen spisak najboljih animiranih serija svih vremena VIDEO

Filmski portal Indiewire odabrao je najbolje animirane serije svih vremena. Na spisku su se našli žanrovski raznovrsni naslovi, a na prvom mestu našla se Netflixova hvaljena animirana serija BoJack Horseman.

Kultura

Izvor: index.hr

Subota, 25.03.2023.

16:57

Objavljen spisak najboljih animiranih serija svih vremena VIDEO
Ilustracija, Foto: Nicolas Maderna/Shutterstock

BoJack Horseman je satirična parodija savremenog načina života zvezda u Holivudu, u kojem se radnja uglavnom i odvija. Prikazuje američku kulturu medija i šoubiznisa u društvu u kojem zajedno žive ljudi i razne antropomorfne životinje, a radnja serije vrti se oko protagoniste BoJack Horsemana, ostarele zvezde humoristične serije Horsin' Around iz 90-ih godina prošlog veka, koji prolazi kroz krizu srednjih godina.

U pokušaju da povrati nekadašnju popularnost i ljubav javnosti, BoJack pokušava da napiše autobiografsku knjigu, ali se ne može nositi s tim zbog svoje enosti, a nakon što je uverio agenta i izdavača, angažuje pisca iz senke da napiše "autobiografiju". Ona nakon upoznavanja s njim provodi puno vremena, uči o njegovoj prošlosti i radu.

Seriju je kreirao Rafaeln Bob Vaksberg, a ima 6 sezona od kojih svaka ima 12 epizoda, osim zadnje koja ima 16. Ipak, relativno malen broj epizoda nije sprečio kritičare Indiewirea da je stave na vrh liste najboljih serija svih vremena.

"BoJack Horseman postigao je više u pet sezona nego većina TV serija, animiranih ili drugih, u dvostruko dužem periodu, i to uz najekonomičnije pripovedanje ikad viđeno na ekranu. Od dijaloga od pet sekundi koji spajaju slomljeno srce i urnebes, preko skrivenih šala koje ispunjavaju svaki kvadratni centimetar kadra, do inventivne, privlačne animacije koja gradi svetove bez imalo ekspozicije, BoJack Horseman je neverojatna priča", napisali su u objašnjenju svog izbora.

Na drugom mestu našli su se legendarni Simpsoni, koji ni nakon 34 godine prikazivanja ne staju, a slede ih špijunska satira Archer, MTV-jeva cinična Daria, kultni Batman: The Animated Series, šarmantna priča o odrastanju Steven Universe. Prvih deset mesta zatvaraju Space Ghost Coast to Coast, Bob’s Burgers, Big Mouth i Animaniacs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: