Giljermo del Toro snima novu verziju slavnog horora

Reditelj Giljermo del Toro pre nekoliko dana osvojio je Oskara za najbolji animirani film za svoju verziju "Pinokija", a sada je već započeo realizaciju novog projekta.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 17.03.2023.

10:39

Giljermo del Toro snima novu verziju slavnog horora
Foto: Profimedia

Reč je o novoj adaptaciji klasičnog horor romana "Frankenštajn", autorke Meri Šeli, koji je dosad doživeo nebrojene ekranizacije. Del Toro navodno za "Frankenštajna" priprema i scenario, a u filmu bi trebalo da glume Endru Garfild, Oskar Ajzak i Mija Got.

"Frankenštajn" je jedno od Del Torovih najdražih čudovišta svih vremena, a u dvehiljaditima je razvijao akcionu verziju koja bi vizuelno bila vrlo bliska "Frankenštajnovom" Bernija Vritsona, ilustrovanom prikazu romana koji je objavljen 1983. S obzirom na to da je Del Toro jednom izjavio da ima "nezdravu" opsednutost Frankenštajnom, ovo je očigledno ostvarenje velikog sna.

Film "Frankenštajn" je deo rediteljevog višegodišnjeg ugovora s Netfliksom, a upravo na toj platformi ćemo ga gledati u bližoj budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: