Marvel doneo istorijsku odluku: "Prvi transrodni i nebinarni glumac ikada" VIDEO

Australijski glumac Zoe Terakes imaće jednu od većih uloga u nadolazećoj Marvelovoj seriji na Disney+ striming servisu. Reč je o seriji "Ironheart", a Terakes će biti prvi transseksualni i nebinarni glumac kojeg je Marvel ikada zaposlio.

Kultura

Izvor: index.hr

Četvrtak, 02.02.2023.

15:38

Marvel doneo istorijsku odluku:
Foto: Profimedia, Jerod Harris

Terakes je veoma zahvalan što mu je omogućeno da glumi u Marvelovoj seriji i da ima važnu ulogu.

"Kao trans-osoba, dok sam odrastao, nisam nigde mogao da se zamislim. Nisam bio svestan svog postojanja. Glumiti u Marvelovom filmu nije mi bilo ni na kraj pameti", rekao je Terakes.

"Veoma sam zahvalan i dirnut time što će mlada trans-deca i trans-tinejdžeri moći da vide da i oni postoje u stvarnom životu. Ne moramo uvek da budemo deo neke tužne i traumatične priče, možemo da budemo tu i sa velikim momcima. Stoga, da, mnogo mi znači ova uloga", rekao je.

Terakes će imati jednu od važnijih sporednih uloga, odnosno biće rame uz rame s glavnom glumicom Dominik Tron, koja glumi Riri Vilijams, poznatiju kao Ironheart. Reč je o mladoj naučnici koja je izumela najjače superodelo na svetu. Tron se već pojavila u ovoj ulozi u filmu "Wakanda Forever" kao 19-godišnja studentkinja MIT-ja. Serija "Ironheart" trebalo bi da izađe kasnije ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: