Velma biseksualna: Fanovi Skubi Dua besni VIDEO

Sećate li se crtaća o plašljivom psu Skubiju Duu i ekipe koja je zajedno s njim rešavala misterije? Streaming servis HBO Maks je rešio da se otarasi psa i pruži nam sasvim novu, modernizovanu verziju popularnog serijala.

Izvor: Headliner
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovog puta centralni lik je Velma, koja je sada biseksualka južnoazijskog porekla. Rezultar? Serija je izazvala toliko negativne reakcije, da je postala najgore ocenjeni animirani serijal u istorji na sajtu IMDb.

Serija "Velma" namenjena je starijoj publici, a prve reakcije kritičara su podeljene, tako da na Metacriticu ima ocenu 59.

Reakcije na društvenim mrežama su, s druge strane, većinom negativne.

Stoga i ne čudi da je na popularnom sajtu IMDb, gde korisnici mogu da ocenjuju filmove i serije na skali od jedan do i 10, "Velma" zaradila prosečnu ocenu od 1,3 posle više od 50.000 glasova. To je čini najgore ocenjenom animiranom serijom u istoriji, i treća najgore ocenjena serija uopšte.

Mindi Kaling, koja u seriji pozajmljuje glas Velmi, je u nedavnom intervjuu za Varajeti objasnila zašto je likovima promenjeno rasno poreklo. Velma je tako poreklom iz južne, a Dafni iz istočne Azije, dok je Norvil – koji je obožavaocima originalnog crtaća poznatiji po nadimku Šegi – Afroamerikanac.

"Originalni Skubi Du, čiji sam velika obožavateljka, ukorenjen u drugu eru i odražava kulturni pejzaž 60-ih i 70-ih i ono što ljudi tradicionalno prikazuju na TV-u. Imali smo osećaj da ako likovi mogu da budu bilo ko, zašto onda ne bismo uradili nešto novo", rekla je Kaling.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu