Velma biseksualna: Fanovi Skubi Dua besni VIDEO

Sećate li se crtaća o plašljivom psu Skubiju Duu i ekipe koja je zajedno s njim rešavala misterije? Streaming servis HBO Maks je rešio da se otarasi psa i pruži nam sasvim novu, modernizovanu verziju popularnog serijala.

Kultura

Izvor: Headliner

Nedelja, 29.01.2023.

09:27

Velma biseksualna: Fanovi Skubi Dua besni VIDEO
Foto: Profimedia

Ovog puta centralni lik je Velma, koja je sada biseksualka južnoazijskog porekla. Rezultar? Serija je izazvala toliko negativne reakcije, da je postala najgore ocenjeni animirani serijal u istorji na sajtu IMDb.

Serija "Velma" namenjena je starijoj publici, a prve reakcije kritičara su podeljene, tako da na Metacriticu ima ocenu 59.

Reakcije na društvenim mrežama su, s druge strane, većinom negativne.

Stoga i ne čudi da je na popularnom sajtu IMDb, gde korisnici mogu da ocenjuju filmove i serije na skali od jedan do i 10, "Velma" zaradila prosečnu ocenu od 1,3 posle više od 50.000 glasova. To je čini najgore ocenjenom animiranom serijom u istoriji, i treća najgore ocenjena serija uopšte.

Mindi Kaling, koja u seriji pozajmljuje glas Velmi, je u nedavnom intervjuu za Varajeti objasnila zašto je likovima promenjeno rasno poreklo. Velma je tako poreklom iz južne, a Dafni iz istočne Azije, dok je Norvil – koji je obožavaocima originalnog crtaća poznatiji po nadimku Šegi – Afroamerikanac.

"Originalni Skubi Du, čiji sam velika obožavateljka, ukorenjen u drugu eru i odražava kulturni pejzaž 60-ih i 70-ih i ono što ljudi tradicionalno prikazuju na TV-u. Imali smo osećaj da ako likovi mogu da budu bilo ko, zašto onda ne bismo uradili nešto novo", rekla je Kaling.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: