Rami Malek posle Merkjurija opet u biografskoj ulozi: Igra jednu od najvećih zvezda u Holivudu VIDEO

Rami Malek je ostvario veliki uspeh ulogom muzičke zvezde Fredija Merkjurija u filmu "Boemska rapsodija", a uskoro ćemo ga po svemu sudeći gledati u roli jedne od najvećih filmskih zvezda u istoriji Holivuda.

Izvor: Headliner
Podeli
Foto: Profimedia, Doug Peters/EMPICS/Alamy Live News
Foto: Profimedia, Doug Peters/EMPICS/Alamy Live News

On će, naime, u novoj seriji, iza koje stoji Met Rivs, igrati Bastera Kitona, uz Čarlija Čaplina najpoznatijeg glumca i reditelja iz ere nemih filmova.

Za sada nema puno detalja o seriji, osim da će Malek biti i jedan od njenih producenata, zajedno sa Druom Vedlom. U ovom trenutku je potvrđeno da će glavni scenarista serije biti Ted Koen, koji se proslavio radom na "Prijateljima". Postoje naznake da je priča serije zasnovana na knjizi "Baster Kiton: Život filmskog stvaraoca" Džejmsa Kertisa.

Po čemu je bio poznat Baster Kiton?

Kada je Baster Kiton bio na vrhuncu karijere, između 1920. i 1929. godine, uradio je toliko sa tako malo da ga je čuveni pokojni kritičar Rodžer Ibert nazvao"najvećim glumcem-rediteljem u istoriji filma". Bez dijaloga i veoma retko sa scenarijem, Kiton je uspeo da napravi najuzbudljivije, a po mnogima i najsmešnije filmove svog vremena.

On je režirao, glumio, sam radio sve vratolomije, od kojih su mnoge bile opasne po život, a uz to je znao kako da nasmeje publiku.

"Komičar radi smešne stvari. Dobar komičar radi stvari na smešan način", rekao je on jednom prilikom.

Njegovi najpoznatiji filmovi su "General", "Šerlok mlađi", "Kamerman" i "Navigator".

Rami Malek je rođen 1981. godine u Kaliforniji. Javnosti je postao poznat po sporednim ulogama u serijama "Rat kući" i "Pacifik", kao i roli u filmskoj trilogiji "Noć u muzeju". U prvi plan je isplivao sa serijom "Mr. Robot", u kojoj je igrao glavnog junaka. Ona mu je donela nagradu Emmy.

Na velikom platnu ga pamtimo kao Fredija Merkjurija u biografskom filmu "Bohemian Rhapsody" o slavnom pevaču i grupi Queen i ulozi Licifera Safina, glavnog suparnika Džejmsa Bonda u filmu "No Time To Die". Prva od ovih uloga obezbedila mu je Oskara, Zlatni globus, nagradu BAFTA, nagradu Sindikata filmskih i televizijskih glumaca i mnoge druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu