Možda bolji od prvog: Drugi deo spektakla Avatar oduševio kritičare

Stigle su prve kritike za film "Avatar: The Way of the Water" i čini se da je Džejms Kameron ponovno oduševio filmske kritičare.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto:Profimedia/Pictured: Scene from Avatar: The Way of Water
Foto:Profimedia/Pictured: Scene from Avatar: The Way of Water

I dok obožavaoci širom sveta željno iščekuju svoju priliku da pogledaju nastavak najprofitabilnijeg filma u istoriji, kritičari su imali priliku da ga pogledaju pre službene premijere i naprosto su oduševljeni viđenim. Brendon Dejvis, kritičar "Comicbooka", opisao je film kao "vizualnu gozbu".

"Avatar: The Way of Water, budući da traje više od 3 sata, istovremeno je ispunjavajuć i prijatan. Svejedno kad završi želite da znate da li dolazi i treći. Konstantna vizualna gozba, kreativna igra sa brzinom sličica u sekundi i nikad nije dosadan. Sve u svemu, svidelo mi se", napisao je Dejvis.

Tom Pejdž, kritičar CNN-a, rekao je da je nastavak učinio nezamislivo u filmskoj industriji time što je bolji od originala.

"Avatar: The Way of the Water je "više je više" napisano velikim slovima. Lepši je, izaziva više strahopoštovanja prema Pandori, glasniji u svojoj ambiciji zaštite okoline, više osuđuje ljude. To je adrenalinski skok za snimanje 3D filmova i beskompromisno udvostručavanje očekivanja. Ništa manje ne biste očekivali od Kamerona", napisao je Pejdž.

"Jedan zapanjujući kadar za sledećim"

Jolanda Maćado, kritičarka "Entertainment Weeklyja", nazvala ga je "Plesom sa vukovima za generaciju Z".

"Džejms Kameron je majstor tehnologije i njegova režija je ovde najpreciznija. Film u celini, iako je tehnološko čudo sa svetom koji oduzima dah, samo je Ples s vukovima i Free Willy za generaciju Z!", napisala je na Tviteru.

Peri Nemirof, novinar "Collidera", nazvao je nastavak Avatara "prilično neverovatnim".

"Verovao sam da će Džejms Kameron da podigne lestvicu sa efektima, ali ovi vizualni efekti su neverovatni. Jedan zapanjujući kadar za drugim. Ali ono što mi se najviše svidelo je kako se tehnička dostignuća uvek osećaju u službi likova i izgradnje sveta", napisao je.

Trinaest godina nakon Avatara, koji je zaradio tri milijarde evra, drugi nastavak ponovno se odvija na Pandori, svetlosnim godinama udaljenoj od Zemlje, u ekološki obojenoj naučno-fantastičnoj priči. Snimljen je kao i prvi nastavak u 3D formatu, a traje tri sata i 12 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu