Dolče Gabana? I njega ćemo da hapsimo: "Munje" dobile nastavak, sve je isto samo Glogovca nema VIDEO

U pitanju je nastavak voljene komedije "Munje!" iz 2001. godine, velikog hita koji je u bioskopima pogledalo gotovo 600.000 gledalaca. Nova Andrićeva režija je, podsetimo, u junu prošle godine na konkursu dobila podršku Filmskog centra Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2022.

14:42

Dolče Gabana? I njega ćemo da hapsimo:
Foto: Ðorðe Bajiæ

Nakon Beča, gde su snimane scene proslave godišnjice mature, Andrić i njegova ekipa snimali su u studiju u okolini Beograda kada ih je posetio Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije.

"Šta reći o ‘Munjama’? Mnoge generacije su odrasle na ovoj Andrićevoj komediji koja se pojavila u pravom trenutku i donela jednu potpuno novu energiju u srpski film. Tragovi te energije su i dan-danas prisutni u našoj kinematografiji. Pošto na nastanku drugog dela radi ista ekipa koja nam je podarila prvi film, siguran sam da neću pogrešiti ako kažem da možemo da očekujemo još jedan kultni film. Znam koliko su autori dugo i pažljivo radili na ovom projetku, i siguran sam da on neće korespondirati samo sa starijim generacijama, nego i sa mladima koji u vreme prvih ‘Munja!’ još nisu bili rođeni. Već sledeće godine možemo da očekujemo veliku zabavu u bioskopima širom Srbije", rekao je Matić.

"Sada se već nazire kraj snimanja", ističe Radivoje Andrić. "Do sada smo završili otprilike tri četvrtine filma, a danas u zelenom studiju snimamo vožnju autobusom. Kratka je obdanica, pa nismo mogli da ove scene realizujemo na pravom auto-putu, pošto bi nam to znatno skratilo naše radno vreme."

Da li je bilo treme pred snimanje nastavka: "Prve ‘Munje!’ nisam gledao od montaže, znači već 22 godine", otkrio je reditelj i nastavio: "Pa nastavku pristupim kao potpuno novom filmu da se ne bih opterećivao onim što je bilo. Naravno, tu su poznati likovi, ali oni su se za ovih dvadeset godina malo promenili. U novom filmu je upleteno više žanrova. U prvom redu to je komedija, ali ima tu i nešto malo akcije, muzičkog filma, roud muvija, i ima nešto malo kritike društva – ne u prvom planu, zabava nam je primarna, ali u drugom planu postoji i taj angažovani sloj, što se od nastavka ‘Munja!’ i očekuje."
Foto: Ðorðe Bajiæ
Sinopsis za film "Munje: Opet!" glasi: Prošlo je 20 godina, a Pop (Segej Trifunović) još uvek mašta o muzičkom uspehu, iako tezgari svirajući obrade osamdesetih. Njegov drug Mare (Boris Milivojević) je praktičniji, zarađuje za život tako što noću, od kluba do kluba, razvozi nargile za tinejdžere. Sve je isto u životima njih dvojice: nemaju devojke i doživljaje, ali zato imaju stomake. Nova muzika vlada svetom, a njen kralj, stacionarian u Beču, je Gojko Sisa (Nikola Đuričko).

Gojko vlada dijasporom i određuje ukus mladih. Na snimanju spota prespektivne pevačice, Gojko insistira da se ubaci sempl iz jedne prastare pesme. Da, baš pesme njegovih školskih drugova Mareta i Popa. Pesma preko noći postaje jutjub hit. Mare i Pop saznaju da Gojko koristi njihov stari snimak i da još uvek poseduje kasetu sa originalnom pesmom. Iste noći sreću druga iz odeljenja koji se sprema na put za Beč, jer Gojko organizuje godišnjicu mature (ogromna većina odeljenja ionako živi u inostranstvu). Naravno, jedino njih dvojica nisu dobila pozivnice.

Glumački ansambl predvodi udarna petorka iz prvih "Munja!": Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Maja Mandžuka i Milica Vujović. U ostalim ulogama gledaćemo Ivanu Zečević, Marka Pavlovića, Stojšu Oljačića, Vladu Kovačevića, Dragana Marinkovića Macu, Zlatiju Ocokoljić Ivanović, Bojana Veljovića… U nastavku popularnog film zapaženu rolu ima i srpska glumačka legenda Jelisaveta Seka Sablić koja tumači lik Smilje Torture – razredne Mareta, Popa i Gojka.

Bioskopska distribucija ove dugoočekivane komedije očekuje se tokom 2023. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: