Dikaprio umalo ostao bez "Titanika": Pravio probleme Džejmsu Kameronu

Leonardo Dikaprio umalo je ostao bez svoje kultne uloge u "Titaniku" jer nije hteo da posluša zahtev reditelja Džejmsa Kamerona.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hvaljeni film osvojio je neverovatnih 11 Oskara nakon što je izašao 1998. godine, a proslavio je kako Lea tako i koleginicu Kejt Vinslet.

Međutim, režiser Džejms – koji se sprema da objavi nastavak svog drugog rekordnog filma Avatar – otkrio je da je Leo zamalo izgubio ulogu.

Džejsm se u razgovoru za jedan časopis prisetio se kako ga je tada 21-godišnji Leo potpuno "očarao" prilikom njegovog prvog susreta.

Pošto je već izabrao Kejt kao Rouz, Džejms je dogovorio da se Leo vrati nekoliko dana kasnije kako bi testirao "hemiju" između dvoje glumaca.

Foto: profimedia
Foto: profimedia

Ali kada se Leo pojavio, zamoljen je da pročita nekoliko redova iz scenarija, što ga je šokiralo - i u početku je odbio da to učini.

"Nije znao da će se testirati, mislio je da je to još jedan sastanak da upozna Kejt. A ja sam rekao: "Proći ćemo neke redove i snimiću to. I [Leo] je rekao: "Misliš da čitam?" I rekao sam "da". A on je rekao: "Ne čitam."", naveo je on.

U ovom trenutku, priseća se Džejms, on se jednostavno rukovao sa Leom i rekao mu: "Pa, hvala što si svratio."

Na šta je zaprepašćeni Leo navodno odgovorio: "Misliš, ako ne čitam, neću dobiti ulogu?"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Džejms je mladom glumcu objasnio da je Titanik "džinovski film" koji će mu oduzeti godine života dok će Leo "otići da radi još pet stvari…". tada mu ej poručio da zbog toga ne želi da pogreši u kastingu.
"Dakle, čitaćeš ili nećeš dobiti ulogu."

U ovom trenutku u intervjuu, Džejms je oponašao Lea kako ogorčeno uzdahne i kaže: "Ohhh, u redu."

"Svaka tačka njegovog celog bića je tako negativna – sve dok nisam rekao "Akcija", a onda se pretvorio u Džeka", priseća se reditelj.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Igrao je scenu. Tamni oblaci su se otvorili i sunčevi zraci su se spustili i osvetlili Džeka. A ja sam rekao: "U redu. On je taj momak.''

Džejms se prisetio kako je, nakon što se prijavio na projekat, Leo došao kod njega i počeo da predlaže izmene scenarija, pa čak i Džekovog lika, kako bi mu potencijalno doveo do "bolesti" ili traume iz prošlosti.

Režiser je rekao glumcu da dok su likovi koje je igrao u prošlosti imali nevolje ili probleme, Džek nije, i da je morao da nauči da "igra centar", što je "mnogo teže".

"To su rekviziti, to su štake. Ovo je mnogo teže i mislim da niste baš spremni za to – i u tom trenutku mu je kliknulo da je ovo za njega zaista izazovan film", rekao je Kameron.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18 idi na stranu