Fanovi ne mogu da dočekaju: Objavljeno kada stiže peta sezona serije "Kruna"

Peta sezona "Krune" (The Crown) stiže 9. novembra 2022. godine, objavljeno je na Instagram stranici serije.

Kultura

Izvor: index.hr

Nedelja, 25.09.2022.

11:00

Fanovi ne mogu da dočekaju: Objavljeno kada stiže peta sezona serije
Foto: Profimedia

Nakon četiri vrlo uspešne sezone stiže peta i pretposlednja sezona Netfliksove hit serije. Nakon dve godine pauze napokon je poznato da će gledaoci novu sezonu moći da gledaju od početka novembra.

Koji istorijski događaji će biti prikazani u petoj sezoni?

Devedesete su verovatno bile jedne od najizazovnijih godina vladavine kraljice Elizabete. Kraljica se ranije požalila da je 1992. godina bila užasna godina potresena kraljevskim skandalima i političkim nesuglasicama. Devedesetih se troje od četvero dece kraljice razvelo od svojih partnera. Najpoznatiji je bio razvod Dajane i Čarlsa.

Godine 1997. dogodio se jedan od najkontroverznijih događaja u britanskoj istoriji, kada je princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći. Dakle, istorijski događaji za koje je verovatno da će se videti u petoj sezoni krune su: razvod princa Endrua, razvod princeze Ane, požar u dvorcu Vindzor, razvod Čarlsa i Dajane, kraljičina tužba protiv novina The Sun te smrt princeze Dajane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: