Džoni Dep i Al Paćino ponovo u tandemu: Dvojac priprema film o italijanskom slikaru

Kako piše Holivud reporter, Džoni Dep i Al Paćino će producirati film o Amadeu Modiljaniju, čuvenom italijanskom slikaru koji je preminuo u siromaštvu 1920. godine, ali koji je kasnije postao poznat po svojim slikama aktova sa izduženim licima i udovima.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.08.2022.

18:42

Džoni Dep i Al Paćino ponovo u tandemu: Dvojac priprema film o italijanskom slikaru
Foto: Profimedia

Kako piše Holivud reporter, Al Paćino je još osamdesetih želeo da napravi film o pomenutom slikaru zajedno sa čuvenim rediteljem Martinom Skorsezeom, ali su na kraju odustali od projekta.

Za sada, nisu objavljeni detalji o kastingu, ali pošto je Modiljani preminuo u 35. godini, malo je verovatno da će Dep ili Paćino igrati umetnika.

Film će biti adaptiran prema drami Denisa Mekintajera "Modiljani", koja je objavljena 1979. godine.

Radnja je smeštena u 1916. tokom kriznog perioda u slikarovom životu, a u njemu se pojavljuju i kolege umetnici Moris Utrilo i Haim Sutin, kao i pesnikinja Beatris Hejstings, koja je bila Modiljanijeva ljubavnica u to vreme. To će biti drugi Depov film kao režiser, 25 godina nakon njegovog vesterna "Hrabri" iz 1995. godine, u kojem je glumio zajedno sa Marlonom Brandom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: