Mads Mikelsen došao kao najveća zvezda, ali mnoge nagrade u Sarajevu otišle srpskim glumcima

Sarajevo film festival (SFF) dodelio je večeras nagrade "Srce Sarajeva" za najbolju dramsku seriju hrvatskoj seriji "Područje bez signala", a za komediju srpskom "Advokadu".

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.08.2022.

08:51

Mads Mikelsen došao kao najveća zvezda, ali mnoge nagrade u Sarajevu otišle srpskim glumcima
Foto: Profimedia

Na dodeli nagrada najboljim regionalnim serijama, kao najbolja glumica u dramskoj seriji nagrađena je Ivana Vuković za ulogu u srpskoj seriji "Kljun", dok je najbolji glumac Izudin Bajrović za "Područje bez signala".

U kategoriji najbolja glavna glumica u komediji nagrađena je Jasna Đuričić za Advokado, dok je najbolji glavni glumac Mustafa Nadarević (1943–2020) u bosanskohercegovačkoj seriji "Lud, zbunjen, normalan".

U kategoriji zvezde u usponu u komediji nagradu je dobio Jovan Jovanović za srpske "Čudne ljubavi".

Za najbolju epizodnu glumicu u dramskoj seriji nagrađena je Lana Barić za ulogu u seriji "Područje bez signala", dok je najbolji epizodni glumac Slavko Štimac za ulogu u srpskoj seriji "Crna svadba".

Zvezda u usponu je glumac u seriji "Kljun" Stefan Vukić. Najbolji reditelj jednog nastavka dramske serije je Dalibor Matanić za "Područje bez signala", dok su za jedan nastavak iste serije za dramski scenario nagrađeni Hana Jušić, Jelena Paljan i Milan F. Živković.

Za nagrade za televizijske serije 28. SFF-a bilo je nominovano 17 regionalnih serija, a dodelu je vodio glumac Tarik Filipović. O dobitnicima nagrada odlučivao je strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regiona.

Danskom glumcu Madsu Mikelsenu je prethodno uručena nagrada "Počasno srce Sarajeva" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: