"Nasilna! Šokantna! Epska" – kritičari saglasni da je nova serija dostojan naslednik "Igre prestola"

Stigle su prve ocene nove HBO-ove serije "House of the Dragon" i sa sigurnošću se može reći da ima puno razloga za uzbuđenje, a neki kritičari čak tvrde da je bolja od serija "Igra prestola" i "Breaking Bad".

Kultura

Izvor: index.hr

Sreda, 03.08.2022.

09:10

Foto: Profimedia

Premijera serije zakazana je za 21. avgust, a radnja se odvija u doba kad Targerjenovi vladaju Vesterosom. Ponajviše će se vrteti oko predaka Deneris Targarjen - princeze Renire i princa Demona Targarjena, koje će glumiti Ema Darsi i Met Smit. Nemilosrdnog lorda Corlisa Velarijona, koga još nazivaju The Sea Snake, odigraće Stiv Touzen dok će lik Alisent Hajtauer glumiti britanska glumica Olivija Kuk.

Kada je trejler za seriju izašao ranije ovog meseca, obožavaoci su bili oduševljeni, a mnogi su rekli da bi "House of the Dragon" mogao da iskupi HBO za razočaranje nastalo zbog poslednje sezone Igre prestola. A ako je verovati ranim osvrtima kritičara, gledaoci s pravom imaju visoka očekivanja. "Pilot serije House of the Dragon vrlo uverljivo objašnjava svoj kontekst u odnosu na Igru prestola, predstavlja njegove ključne likove i prikazuje središnji sukob serije. Lako je pratiti premijeru sa živim bojama i detaljnom teksturom. Za sada apsolutno dostojan naslednik", napisao je na Tviteru kritičar "The Wrapa" Brendon Kac. "Nisam znala koliko mi je nedostajala tematska pesma Igre prestola sve dok je nisam čula večeras na premijeri House of the Dragona! Ta prva epizoda je fantastična! Jedva čekam da vidim šta je sledeće. Držim palčeve da se ne ponovi zadnja sezona Igre prestola", rekla je kritičarka Ket Kombs. "Za one koji su znatiželjni u vezi sa serijom, bez spojlera, mogu da kažem da je ono što mi se zaista sviđa činjenica da još uvek deluje epski u opsegu dok priča ličnu i intimnu priču o jednoj porodici, prikazujući i njihovu ljubav i disfunkcionalnost", rekla je kritičarka "Collidera" Kristina Radiš. "Nasilna! Šokantna! Epska. Bolja od Igre prstola i Breaking Bada. HBO je to opet uradio. Ovo nije samo još jedna fantastična serija, to je najbolja serija ikada napravljena! Odlična akcija i muzika takođe", rekao je filmski kritičar iz "Indiewire" na Tviteru. "Nije mi se svidela zadnja sezona Igre prestola. Uopšte. Ali priznajem da je premijera serije House of the Dragon stvarno dobro napravljena i svakako ću nastaviti da gledam. Nakon što se epizoda završila, prikazali su prošireni pregled sezone i izgleda super", rekao je glavni urednik "Collidera" Stiven Vejntrob.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: