Fanovi prete bojkotom – neće da gledaju nastavak hit filma zbog ispada glumice: "Zgadila mi ga je"

Glumica Bet Midler objavila je tvit kojim se, po mišljenju nekih ljudi na društvenim mrežama, okomila na transrodne osobe.

Kultura

Izvor: index.hr

Sreda, 06.07.2022.

09:38

Fanovi prete bojkotom – neće da gledaju nastavak hit filma zbog ispada glumice:
Foto: Profimedia

"Žene sveta! Uskraćuju nam pravo na naša tela, naše života, pa čak i na naše ime! Ne zovu nas više 'ženama'; zovu nas 'ljudima koji rađaju' ili 'imaju menstruaciju', pa čak i 'ljudima s vaginama'. Ne dajte da vas izbrišu! Svako ljudsko biće na Zemlji vam nešto duguje", napisala je zvezda Diznijevog filma "Hocus Pocus 2". "I trans žene su žene"

Film je nedavno dobio trejler, a na Diznijevoj bi platformi trebao da se pojavi krajem septembra. Neke su njene pratiteljke na Tviteru odmah naglasile kako će ga bojkotovati zato što je Midler takozvana TERF-ica, odnosno feministkinja koja iz feminizma isključuje transrodne osobe.

"Jedva sam čekala film, sad moram da ga bojkotujem zbog Bet Midler", "Da li je moguće da ovako razmišlja, žao mi je, ali ja njene filmove više ne gledam, zgadila mi ih je", samo su neki od komentara na mrežama.

Bet Midler se ovime priključila J.K. Rouling, koja se pre dve godine našla u središtu skandala kad je na Tviteru napisala da se "osoba koja ima menstruaciju" kraće kaže "žena". Zbog toga i dalje trpi napade, a muzičarka i trans-aktivistkinja Faje Fadem ju je pre nekoliko meseci nazvala kuč*om te se zapitala "staje li u mrtvačka kola".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: