Tom Henks o "Da Vinčijevom kodu": "Taj film je prevara"

Tom Henks dao je veliki intervju za strane medije u kojem se dotakao i megapopularne trilogije o Robertu Langdonu. Filmove "Da Vinčijev kod", "Anđeli i demoni" i "Pakao" je po knjigama Dena Brauna režirao Ron Hauard, a Henks u sva tri filma tumači glavni lik.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2022.

17:09

Tom Henks o
Foto: Profimedia

Iako je odglumio najvažniju ulogu u trilogiji, slavni glumac nije imao ništa lepo da kaže o tim filmovima: "Da Vinčijev kod je prevara. Cela trilogija je prevara. Recimo, Den Braun napiše 'Ovde je skulptura u Parizu!' Ne, skroz je tamo. Vidiš kako se ovaj krst vidi na karti? Pa, to je manje–više krst", ispričao je Henks o adaptaciji.

"Taj zabavni lov na blago prikazuje istoriju tačno koliko i filmovi o Džejmsu Bondu tačno prikazuju špijunažu", zaključio je.

Prisetio se i anegdote iz poznatog pariskog dvorca: "Te smo noći snimali u Luvru. Presvukao sam pantalone pred Mona Lizom. Doneli su mi rođendansku tortu u Veliki salon! Ko se još time može pohvaliti?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: