Tihomir Stanić: "Snimam serije, za filmove me niko ne zove"

Danas su dodeljene nagrade Srpskog filmskog festivala u Čikagu za 2019. i 2021. godinu u prostorijama Filmskog centra Srbije.

Kultura

Izvor: S.D.

Četvrtak, 02.06.2022.

15:57

Tihomir Stanić:
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Nagrade za festivalska izdanja u 2019. i 2021. godini dobili su glumci i glumice Tihomir Stanić, Nataša Ninković, Anita Mančić, Miloš Biković, Goran Bogdan i Anđelka Prpić, kao i reditelji Srdan Golubović i Goran Radovanović.

Na dodeli su se prisutnima obratili Slavica Petrovic (direktorka festivala), Gordan Matic i Aleksandar Vlajković.
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr
Srdan Golubović primio je nagradu za najbolji film za naslov "Otac", a "kristalnu zvezdu" Srpskog filmskog festivala u Čikagu pridružiće mnogobrojnim domaćim i internacionalnim priznanjima koje je dobio za ovo remek-delo.

Iako ovo nije prvi uspeh našeg reditelja, iza kog stoje brilijantni naslovi koje će gledati mnoge generacije koje slede, "Otac" je najdalje odjeknuo. Golubović je za naš portal priznao da ne oseća pritisak da sustigne uspeh filma "Otac".

"Pišem scenario za novi film i radim na jednoj televizijskoj seriji. Ne osećam pritisak jer je svaki film priča zha sebe. moglo bi se reći da je svaki film pritisak za sebe, ali kad bih o tome razmišljao, ne bih ništa uradio", rekao je Golubović za naš portal.
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr
Glumica Anđelka Prpić dobila je nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu za film "Jedini izlaz", a u obraćanju medijima posebnu zahvalnost duguje reditelju koji je verovao da je upravo ona najbolja za tu ulogu.
Foto: B92.net
Nagradu za najbolju mušku ulogu osvojio je glumac Tihomir Stanić za film "Delirijum tremens".

Staniću je to već druga nagrada Srpskog filmskog festivala u Čikagu. Prethodnu je dobio za film "Falsifikator", koja je rađena po motivima priče njegovog oca. Istakao je da radi trenutno samo na televizijskim serijama.

"Za filmove me niko ne zove", rekao je on u obraćanju medijima.

Dobitnici nagrada su i glumci Nataša Ninković, Anita Mančić, Miloš Biković i Goran Bogdan, kao i reditelj Goran Radovanović, koji se nisu pojavili na dodeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: