"Bilo jednom u Srbiji" - film koji je oduševio domaću publiku od juga do severa FOTO/VIDEO

Flm "Bilo jednom u Srbiji" je svoju turneju počeo od juga Srbije, gde je u Leskovcu 6. marta imao premijeru, a nakon toga svečane premijere na kojima su se poklonili glavni glumci i reditelj organizovane su u Nišu, Vranju, Beogradu, Novom Sadu i Banja Luci.

Kultura

Izvor: B92, promo

Utorak, 15.03.2022.

12:28

Foto: Promo

Film je publika dočekala sa oduševljenjem i gromoglasnim aplauzom, a atmosferu vatrenog Juga producent i sponzori su doneli "leskovačkim kutkom" na kojem se mogli da se probaju čuveni leskovački roštilj, ajvar, ljute papričice i malo poznato leskovačko pivo.

Ova bajkovita melodrama sa elementima komedije u režiji Petra Ristovskog i uz plejadu naših poznatih glumaca: Viktora Savića, Teodore Ristovski, Nemanje Oliverića, Radovana Vujovića, Slobode Mićalović, Mikija Manojlovića… je film o zlatnom dobu Leskovca 20-tih godina prošlog veka kada je tekstilna industrija doživljavala procvat, a grad saznavao o velikom i boljem svetu u bioskopu kafane Pariz.
Foto: Promo
Film autora i producenta Zvonimira Šimuneca i izvršnog producenta Miroslava Mogorovića, sniman je dve godine na autentičnim lokacijama juga Srbije, nastao je u produkciji Le Filma iz Leskovca i koprodukciji Media House, DME Video, Soul Food Films.

Leskovačka drama u tri čina spaja bajku sa istorijom. Autori su na film preneli specifičan duh i humor koji je i danas pogonsko gorivo za vanvremensku fabriku smeha, a sećanje na čuvene leskovačke porodice čije je preduzetništvo pre jednog veka bilo inovativno je inspiracija za našu priču. Bilo jednom, neka bude opet!
Foto: Promo
U filmu su brilijantne uloge ostvarili i: Zoran Cvijanović, Mira Banjac, Dragan Petrović Pele, Boža Marjanović, Andrija Stoilković...kao i Ivan Bekjarev kome je ovo poslednja uloga. Na scenariju su radili: Đorđe Milosavljević, Vladimir Andrić, Zvonimir Šimunec, saradnici na scenariju su Petar Ristovski i Majda Šimunec, scenografkinja je Ana Milošević, kostimografkinja Dragica Laušević, a direktor fotografije je Dalibor Tonković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: