Simpsonovi ponovo proriču sudbinu: Predvideli i rusko-ukrajinsku krizu VIDEO

Neki smatraju da su autori animirane serije "Simpsonovi" (The Simpsons) predvideli mnoga događanja u svetu, a među njima su i geopolitičke ambicije Rusije.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Putinova strategija za Ukrajinu": Scena iz poznate američke serije postala viralna VIDEO

Na tu epizodu podsetili su i korisnici društvenih mreža, a njome se tematizuje reinkarnacija Sovjetskog saveza nakon njegovog raspada. Prikazanoje kako Rusija u Ujedinjenim nacijama menja naziv u Sovjetski Savez, tenkovi, marširanje vojnika, ponovna gradnja Berlinskog zida, kao i oživljavanje balzamovanog jednog od sovjetskih lidera Vladimira Iljiča Lenjina koji nakon toga poručuje: "Moram uništiti kapitalizam".

Tom Henks promoviše Bajdenova dostignuća - viđeno u filmu Simpsonovi iz 2007.

Aluzije o Rusiji iz ove animirane serije se odnose na ono kako se Rusija trenutno odnosi prema Ukrajini i Zapadu. Ruski predsednik Vladimir Putin je u ovom slučaju personifikovan u Lenjinu, dok neki smatraju da Putin više nalikuje na ruskog cara za 21. vek.

Razlog da pojedini poistovećuju Lenjina i Putina jeste i Putinova konstatacija da je raspad Sovjetskog daveza najveća tragedija 20. veka. Otuda i zaključak da aktuelni predsednik Rusiju želi da učini onakvom kakva je bila u vreme Sovjetskog saveza.

Simpsonovi opet ispali vidoviti: Predvideli i Brensonovo putovanje u svemir VIDEO

Nije poznato šta je Met Grejning, tvorac "Simpsonovih", imao na umu prilikom osmišljavanja navedene epizode animirane serije, ali je uspeo da predvidi pojedine događaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 32 idi na stranu