U prvom tizeru naslućuje se atmosfera filma "Pinokio" Giljerma del Tora VIDEO

Iako je prošlo mnogo vremena od prvobitne najave, čini se da će animirani film "Pinokio" reditelja Giljerma del Tora konačno ugledati svetlost dana.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Objavljen je prvi kratki tizer za film, rađen tehnikom – kadar po kadar, čija je radnja smeštena u Italiju tokom tridesetih, odnosno u vreme fašističke vladavine Benita Musolinija.

U pitanju je nova varijanta poznate priče o drvenom lutku koji postaje pravi dečak, u kojoj će Pinokio brzo preći na nestašluke, što će ga dovesti u sukob sa Đepetom, koji je svestan da on nije baš najfiniji dečak na svetu.

Nove detalje priča narator u vidu cvrčka, koji se i pojavljuje u prvom tizeru. Iako u njemu nema mnogo scena, prvi put se vidi vizuelni identitet filma i oseća makar delić atmosfere koja nas očekuje.

Kako je Del Toro poznat po mračnim fantazijskim elementima, ostaje da vidimo kako će uklopiti detalje originalne priče i istorijski kontekst u svoj prepoznatljivi stil.

Režiju uz njega potpisuje Mark Gustafson, a scenario je napisao zajedno sa Patrikom Makhejlom. Glasove pozajmljuju Gregori Man, Dejvid Bredli, Juan Makgregor, Tilda Svinton, Kristof Valc, Fin Vulfhard, Kejt Blančet, Džon Torturo, Ron Perlman, Tim Blejk Nelson i Bern Gorman.

Pinokio ​​bi trebalo da se pojavi na Netfliksu u decembru ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu