Kritika glumca ih pogodila: Dizni menja delove filma "Snežana i sedam patuljaka"

Kompanija Dizni odlučila je da promeni deo radnje filma "Snežana i sedam patuljaka" nakon što je glumac Piter Dinklidž kritikovao način na koji su planirali da prikažu osobe koje su patuljastog rasta.

Kultura

Izvor: klix.ba

Sreda, 26.01.2022.

19:59

Kritika glumca ih pogodila: Dizni menja delove filma
Foto: Profimedia

Naime, Dinklidž smatra da je pohvalno to što su angažovali latino glumicu Rejčel Zegler za ulogu Snežane, ali da patuljke ne treba prikazivati kao zaostale osobe koje žive u pećini.

"Podržao bih njihovu odluku da su ovu popularnu bajku uskladili sa vrednostima modernog doba", kazao je.
Foto: Profimedia
Dizni je odlučio da prihvati ovu kritiku. Reditelj Mark Veb i snimatelji će se u narednom periodu konsultovati s osobama koje boluju od ahondroplazije (retke bolesti koja uzrokuje patuljast rast) kako bi promenili delove filma koje oni smatraju uvredljivim.

"Kako bismo izbegli promovisanje stereotipa koji su zastupljeni u originalnoj verziji filma, odlučili smo da koristimo drugačiji pristup kada je reč o ovih sedam likova. Počeli smo da sarađujemo s ljudima niskog rasta u cilju poboljšanja nove verzije", kazao je jedan od predstavnika Diznija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: