Šest sezona, film i nije kraj: "Peaky Blinders" se nastavljaju

Stiven Najt, tvorac serije "Birmingemska banda" (Peaky Blinders), napokon je otkrio kada planira da je završi. Iako je ranije najavio da će se popularna TV drama okončati periodom Drugog svetskog rata, čini se da to nije nužno tako.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za sada pratimo uspon Tomija Šelbija do vrha londonske krimi-piramide dok se istovremeno bori sa stanjem PTSP-a, koje je posledica trauma koje je doživeo u Prvom svetskom ratu.

Objavljen trejler za poslednju sezonu serije "Peaky Blinders" VIDEO

Tematski bi imalo smisla da priču pratimo od rata do rata, ali Najt je odlučio da neće da stane na prvobitno planiranih šest sezona i filmu koji će zameniti sedmu, već namerava da prati članove porodice čak i nakon kraja Drugog svetskog rata.

"Uvek je bila ideja Britanije između ratova i tome kako lekcije iz jednog rata nisu naučene, već ponovljene. U isto vreme radi se o padu imperija, ulazimo u Drugi svetski rat i na kraju više nema imperija. Ali ponovo sam razmotrio razmere svega i sad mislim da će se priča nastaviti i nakon rata. Razmišljam o energiji koja postoji za ovo što radimo i želim da nastavim i vidim kako će se razvijati nakon toga", rekao je Najt za "Empire".

Definitivno će biti filma "Peaky Blinders", evo i kada

Nakon što završi emitovanje šeste sezone, koju Najt naziva "krajem početka", počinje rad na dugometražnom filmu, a snimanje počinje 2023. O čemu će se raditi nije poznato jer Najt tvrdi da ni sam ne zna sve dok ne započne s pisanjem: "Radim tako da ne planiram jer da počnem, mislim da ne bih bio u stanju to da radim. Samo sednem za tastaturu i ako dovoljno dobro poznaješ likove, oslobodi ih i vidi šta će reći jedni drugima. Neka dijalog vodi radnju."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu