Glumac brani finale Igre prestola: "To je fikcija, u njemu su zmajevi, prevaziđite"

Mnogi obožavaoci pisca Džordža Martina nisu baš bili oduševljeni načinom na koji se završila HBO-ova popularna serija "Igra prestola" 2019. godine.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.12.2021.

09:06

Glumac brani finale Igre prestola:
Foto: Profimedia

Poslednja epizoda "The Iron Throne" privukla je više od 13,61 miliona gledalaca u maju 2019. godine, a izazvala je mnogo komentara na društvenim mrežama.

Glumac Piter Dinklejdž, koji je igrao Tiriona Lanistera u seriji Džordža Martina, u nedavnom intervjuu za Njujork tajms o svom novom filmu "Cyrano", odgovorio je neizbežno i na pitanje o finalu Igre prestola.

Glumac, koji je osvojio četiri Emija za najbolju sporednu mušku ulogu u dramskoj seriji za "Igru prestola" i koji je sada u konkurenciji za nagradu kritičara i Zlatni globus za svoju predstavu "Cyrano", rekao je ovo o finalu.

"Hteli su da lepi beli ljudi zajedno odjašu u zalazak sunca", rekao je on osvrćući se na sukobljena mišljenja fanova o finalu, u kome Bran Stark postaje kralj Vesterosa - preokret koji je došao direktno od samog Martina.

Dinklejdž, koji je osvojio četiri Emija za najbolju sporednu mušku ulogu u pomenutoj seriji, a sada je u konkurenciji za nagradu kritičara i Zlatni globus za ulogu u filmu "Cyrano", rekao je još o Igri Prestola:

"Usput, to je fikcija, u njemu su zmajevi, produžite dalje".

On je takođe otvorio jedan od svojih omiljenih trenutaka u finalu, koji je prikazan u 73. epizodi na kraju osme sezone.

"Jedan od mojih omiljenih trenutaka bio je kada je zmaj spalio tron jer je to na neki način ubilo postojeću predstavu koja je promašila poentu serije. Jednostavno, to je bila sjajna poruka u ime kreatora serije: 'Umukni, ne radi se o tome'", rekao je glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: