Ben Aflek je osnovnu lekciju naučio od Robina Vilijamsa

Prošlo je skoro dve i po decenije od kada je "Good Will Hunting" postao miljenik publike, ali i kritičara.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 14.12.2021.

14:39

Ben Aflek je osnovnu lekciju naučio od Robina Vilijamsa
Foto: Profimedia

Osim što je ubrzao put Metu Dejmonu i Benu Afleku ka holivudskoj A-listi, film je Robinu Vilijamsu doneo Oskara.

Za mladog Afleka, rad sa glumcem, koji je preminuo 2014. godine, mnogo je uticao na njegovu karijeru, kao i na njegov lični život. On je za "Reel Blend" otkrio kako je bilo raditi sa Vilijamsom i šta je od njega naučio.

Robin Vilijams je imao pogrešnu dijagnozu

"Voleo sam Robina. On je bio prva osoba koju sam zaista upoznao ili znao koja je bila 'poznata'. Kada smo napisali ovaj film, bilo je nekako neverovatno što je snimljen, a onda je Robin Vilijams – koji je verovatno bio najveća zvezda u to vreme – bio u filmu. Učinio nam je mnogo verujući u nas i radeći taj film, kao i time koliko je bio srdačan i ljubazan dok smo sarađivali. Tada sam pomislio – ako ovaj čovek to može, da bude dobar prema ljudima sa kojima radi, a da istovremeno brine o njima, da ih sluša, onda i ja to sigurno mogu", ispričao je Aflek. Rad sa ikonom komedije izgledao je kao ostvarenje sna za tada mladog glumca. Otvorenost Robina Vilijamsa došla je do izražaja uprkos njegovom holivudskom statusu.

Kako je Dizni zloupotrebio Robina Vilijamsa

Tokom intervjua, Ben Aflek je govorio o tome šta mu je značilo to što ima Vilijamsa dok je snimao "Good Will Hunting":

"Bio je zaista izvanredan, ljubazan, pun razumevanja i to je za mene Robinovo nasleđe. To je ono u čemu je bila ukorenjena njegova komedija, neka osnovna dobrota i humanost. Voleo bih da sam ga poznavao čitavog svog života. Nisam imao tu priliku dok sam odrastao, ali kada sam ga upoznao, bio sam prilično mlad momak. Imao sam 24 godine. To je ostavilo ogroman utisak na mene i pomislio sam, u redu, tako se ovo radi. Provešću život pokušavajući da živim u skladu sa ovim primerom."

Srećom, Robin Vilijams nije dozvolio Holivudu da ga zamara, posebno kada je u pitanju interakcija sa drugim ljudima. Barem deo njegovog nasleđa još uvek živi sa Benom Aflekom decenijama nakon što je film snimljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: