Surovi Ridli Skot: "Marvelovi filmovi su dosadne priče i još dosadniji specijalni efekti"

Ridli Skot koji širom sveta upravo promoviše svoj novi film "Gučijevi", iskoristio je priliku da oplete po filmovima o superherojima, naročito onima koji nastaju u produkciji kompanije Marvel.

Izvor: B92, Slobodna Dalmacija
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Scenarija tih filmova ništa ne valjaju! Dosadni su! Najbolje filmove čine likovi, a ovi superheroji su je*** dosadni", ističe 83-godišnji reditelj i nastavlja:

"Ja sam snimio tri filma o superherojima. Prvi je bio "Alien - Osmi putnik" sa Sigurni Viver, drugi je "Gladijator" a treći je "Blade Runner" s Harisonom Fordom. To su filmovi o superherojima, a ne ovo danas! Dok tu i tamo gledam današnje filmove o superherojima, pri čemu se smrtno dosađujem, pitam se zašto ti filmovi nemaju bolje priče, nego ih moraju spašavati specijalni efekti što je dosadno čak i za one koji rade na specijalnim efektima", oštro kaže Ridli, koji se u razgovoru dodatno osvrnuo na film "Blade Runner".

Faktor iznenađenja u pomenutom filmu, smatra dobrom okosnicom arhitepskog načela u filmovima.

"Harrison Ford je u tom filmu superheroj, ali svi su bili zbunjeni jer ga na kraju priče prebije drugi superheroj za kog se mislilo da je negativac, a zapravo je pozitivac. Mislim da je to kul", kazao je reditelj koji je potvrdio kako je scenario za nastavak filma 'Gladijator' dovršen ali nije otkrio kada će se početi sa snimanjem.

"Pre nego što sam napravio "Gladijatora" s Raselom Krouom nisam bio neki veliki obožavalac rimskih epova. No, nakon toga sam promenio mišljenje jer sam shvatio da volim da radim filmove iz tog razdoblja, jer me insprišu na istorijska istraživanja", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu