Kijanu Rivs - 15 najboljih filmova

U dugogodišnjoj karijeri, Kijanu Rivs je dokazao da može sve, od modernog Šekspira preko komedija do blokbastera prepunih akcije.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.10.2021.

15:46

Kijanu Rivs - 15 najboljih filmova
Foto: Profimedia

Iako se glumom bavi već četiri decenije, čini se da u poslednjih nekoliko godina Kijanu Rivs posebno blista.

Bilo da se radi o njegovim skorijim ulogama, kao što je tumačenje šaljive verzije sebe u filmu "Uvek budi moje možda" ili Džona Vika koji traži osvetu u istoimenom filmu, što zbog činjenice da je on i dalje jedna od retkih poznatih ličnosti koje nisu sklone skandalima - Kijanu ima oko sebe armiju fanova.

Kijanu Rivs - najtužniji, ali i najvoljeniji čovek Holivuda

Glumac istrajava u odluci da se drži podalje od očiju javnosti, dok ga reditelji opisuju kao neverovatno vrednu osobu.

Kanadski glumac je zapravo rođen u Bejrutu, u Libanu, od oca rođenog na Havajima, ali kineskog porekla, i majke Britanke. Odrastao je širom sveta, živeći u Njujorku, i Sidneju u Australiji, pre nego što se njegova porodica nastanila u Torontu.

Kijanu Rivs uslikan u neobičnom izdanju FOTO

Počeo je da se bavi glumom u devetoj godini, a odlučio je da to postane njegova karijera kada je imao samo 15 godina. Pre toga, ozbiljno je razmišljao o karijeri profesionalnog hokejaša, a želeo je da igra za kanadski Olimpijski tim.

Kijanu Rivs na setu filma "Džon Vik 4"; podelio ekipi "rolekse" FOTO

Od kada je glumio u Kanadskom kratkom filmu 1985. godine, Rivs se pojavio u preko 70 filmova. Od brojnih uloga, portal "movieweb" izdvojio je njegovih 15 najboljih filmova:

"Opasne veze" 1988. "Okuka reke" 1986. "Savršeni tata" 1989. "Bil i Ted se suočavaju sa muzikom" 2020. "Pod uticajem" 1986. "Uvek budi moje možda" 2019. "Džon Vik" 2014. "Tačka prekida" 1991. "Mnogo buke ni oko čega" 1993. "Mračni skener" 2006. "Brzina" 1994. "Samo ne ti" 2003. "Neverovatna pustolovina Bila i Teda" 1989. "Moj privatni Ajdaho" 1991. "Matriks" 1999. Pišite nam u komentarima koji su, prema Vašem mišljenju, najbolji filmovi u kojima je Kijanu Rivs glumio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: