Oborili rekord: "Squid Game" najpopularnija serija dosad prikazana na Nefliksu

Izuzetno popularna serija "Squid Game" zvanično je postala najgledaniji Netfliksov naslov do sada.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 13.10.2021.

08:14

Oborili rekord:
Foto: Profimedia

U rasponu od samo 25 dana, hipernasilnu korejsku seriju pogledalo je 111 miliona korisnika širom sveta, saopštila je platforma za striming. Ovo je stavlja ispred prethodne serije "Bridgerton", koju je u prvih 28 dana od objavljivanja gledalo 82 miliona.

Netfliks broji prikaze na osnovu naloga koji su gledali najmanje dva minuta serije, pa nije poznato koliko je ljudi tačno pogledalo celu igru "Squid" ili je samo odgledano prvih nekoliko minuta.

"Squid Game" je premijerno prikazan na Netfliksu 17. septembra i brzo je zauzeo prvo mesto na listi, međutim, izvršni direktor Netfliksa Ted Sarandos rekao je da kompanija ne zna da li će to postati globalni hit.

Ali nedelju i po dana nakon premijere, Sarandos je rekao da broj gledalaca pokazuje da postoji "velika šansa da to bude naša najveća serija svih vremena".

Organizuju se igre kao u hit-seriji "Squid Game", ali nagrada nije ni slična

Prodaja artikala predstavljenih u seriji "Squid Game" je porasla, uključujući korejske slatkiše "dalgona" i bele vans patike. Volmart sarađuje sa serijom kako bi doneo artikle iz serije "Squid Game" u lokalne prodavnice širom SAD, prenosi Forbs.

Netfliks želi novu sezonu hit-serije Squid Game, reditelj baš i ne želi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: