Premijera filma o Hariju i Megan - Markl u saobraćajnoj nesreći podsetila na princezu Dajanu

Britanska kraljevska porodica ponovo će se naći u središtu pažnje jer je danas premijera kontroverznog TV filma "Escaping the Palace". Film govori o princu Hariju i Megan Markl i o njihovom napuštanju kraljevske porodice nakon rođenja sina Arčija.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.09.2021.

15:37

Premijera filma o Hariju i Megan - Markl u saobraćajnoj nesreći podsetila na princezu Dajanu
Foto: Profimedia

Mediji su podsetili na trejler kojim se najavljuje film, u kom Megan Markl doživljava saobraćajnu nesreću, a scene jezivo podsećaju na smrt princeze Dajane. Markl je u prevrnutim kolima, a oko vozila su paparaci.

Očajni princ Hari probija se kroz masu ljudi pre nego što otvori vrata automobila, a povređena Megan ga moli da joj pomogne. No, nesreća je ipak samo Harijeva noćna mora. Ove scene izazvale su žestoke reakcije kako britanske, tako i svetske javnosti.

Takođe je zanimljiv detalj da je princ Vilijam prikazan kao zlikovac, a njegov mlađi brat mu prebacuje što nije progovorio o rasizmu s kojim se njegova supruga susrela u kraljevskoj porodici.

"Ono što predstavlja problem nije boja kože, već kultura. Megan je Amerikanka. Ponaša se kao da je poznata osoba, a ne članica kraljevske porodice", govori princ Vilijam svom bratu u trejleru kontroverznog novog filma. Besni princ Hari prebacuje mu što nije progovorio o rasizmu s kojim se Megan suočila, a to se od njega kao budućeg kralja očekuje.

Ova drama otkriće "prave detalje" iza odluke kraljevskog para da napuste kraljevskuporodicu i sve što im takav stil života pruža. Cela radnja, kao i dijalozi, zasnovani su na svemu što su bivši vojvoda i vojvotkinja od Saseksa rekli tokom intervjua s Oprom Vinfri.

Nakon odlaska iz kraljevske porodice, princ Hari i Megan Markl preselili su se u Kanadu, gde su pronašli sreću zajedno s decom, sinom Arčijem i ćerkom Lilibet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: