Zašto je Agata Kristi odlučila da ubije Herkula Poaroa?

Ubistvo Poaroa usred ratnih previranja deluje gotovo pakosno, ali Agata ima plan: roman će prodati privatnom kupcu, svom velikom obožavaocu koji je spreman da platiti koliko treba da bi došao u posed delića istorije

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 31.08.2021.

09:24

Zašto je Agata Kristi odlučila da ubije Herkula Poaroa?
Foto:Profimedia

Film "Agata i ponoćna ubistva" prati slavnu autorku krimića i detektivku Agatu Kristi (Helen Baksendejl), koja za vrijeme nemačkih vazdušnih napada na London odlučuje da eliminiše svog najslavnijeg lika, Herkula Poaroa.

London, 1940. godine. Nemački vazušni napadi su u punom zamahu, a posledice rata prete budućnosti Agate Kristi, koja se zato odlučuje na drastičan poztez – da ubije lika koji joj je doneo slavu.

Kako je sama Agata dospela u životnu opasnost?

Posle dvanaest hit romana o Poarou u šest godina Agata bi trebalo da bude bogatašica. Međutim, jedva spaja kraj s krajem.

Ubistvo Poaroa usred ratnih previranja deluje gotovo pakosno, ali ona ima: roman će prodati privatnom kupcu, svom velikom obožavaocu koji je spreman da plati koliko treba da bi došao u posed delića istorije. Dogovara se sastanak u zloglasnom londonskom hotelu, ali uprkos prisutnosti starog prijatelja stvari ubrzo kreću po zlu.

Dok padaju bombe, a mrtvih je tela sve više, postaje jasno u kolikoj je opasnosti: jedino vrednije od poslednjeg romana o Poarou jeste poslednja knjiga koju bi u svom životu napisala Agata Kristi.

“Agata i ponoćna ubistva” je film scenariste Toma Daltona, koji je napisao i dva prethodna dugometražna filma – “Agata i istina o ubistvu” i “Agata i prokletstvo Ištar”.

U glumačkoj postavi su Helen Baksendejl kao Agata Kristi, Blejk Harison kao Trevis Pikford, Žina Bramhil kao Greks Nikori…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: