U novom Netfliksovom crtaću glavni likovi su gej tate i nebinarna osoba VIDEO

"Ridley Jones", novi Netfliksov crtani film namenjen deci predškolskog uzrasta, među glavnim likovima ima i nekoliko LGBT+ junaka.

Kultura

Izvor: Headliner

Utorak, 27.07.2021.

19:45

U novom Netfliksovom crtaću glavni likovi su gej tate i nebinarna osoba VIDEO
Foto:Profimedia

Crtać prati devojčicu Ridli Džouns koja živi u muzeju, a kojoj se tokom noći pridružuju mitska bića i životinje, uključujući i nebinarnog bizona Freda kojeg oslovljavaju sa "oni/ono".

Kada devojčica upita ostale članove družine da li je Fred dečak ili devojčica, oni odgovaraju da je ono samo Fred i da nema rod.

U raznim epizodama se pojavljuju i drugi LGBT+ likovi, poput dvojice tata, koji su zapravo mumije. Oni su bračni par i zajedno odgajaju dete.

Gej mumijama glasove pozajmljuju dvojica glumaca koji su homoseksualci – Kris Kolfer i Endru Ranels, dok Fredu glas pozajmljuje nebinarna glumica Ezra Menas.

Od kada se pojavio 15. jula, crtani film se nalazi u trendingu na globalnoj Netfliksovoj listi i među 10 najgledanijih serijala je na ovoj striming platformi, prenosi Headliner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: