"Isprozivali" ga kritičari: Tarantino im odbrusio i odlučio da stavi tačku na priču o Brusu Liju

Brojni kritičari nazvali su prikaz Brusa Lija u Tarantinovom filmu rasističkom karikaturom, a Šenon Li rekla je kako njen otac u filmu izgleda kao "arogantni š***k".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 02.07.2021.

18:05

Foto:Profimedia

Slavni reditelj je gostovao u podkastu kod Džoa Rogana, s kojim je razgovarao o brojnim temama.

Tarantino je rekao i kako stoji iza prikaza borbe Klifa Buta (Bred Pit) i "Brusa Lija". "Ako pogledate tu scenu, očigledno je da ga je Klif prevario i tako ga pobedio", objasnio je Tarantino i dodao kako je scena bolje opisana u knjizi koja je izašla ove sedmice.

Pobedu Buta u duelu Tarantino je objasnio i činjenicom da je kaskader od dede učio borilačke veštine, ali i proveo neko vreme u vojsci, gde je stekao brojne druge veštine. "Borio se u Drugom svetskom ratu", rekao je Tarantino.

"Da se Klif borio protiv Lija u Madison Square Gardenu u areni, ne bi imao nikakve šanse. Ali kao ubica koji je ubijao ljude u džungli, ubio bi sigurnio i njega" rekao je on.

Posle brojnih negativnih reakcija na račun prikaza Brusa Lija u filmskom hitu "Once Upon a Time… in Hollywood", Kventin Tarantino poručio je kritičarima da mu ga "p***še".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: