Zbog ovih 10 filmova nećete trepnuti do kraja

Nekada je stvarno teško pronaći film koji će uspeti da nas zainteresuje toliko da nećemo pomisliti na druge stvari, kao ni na dremanje pred ekranom, čemu su mnogi ljudi skloni.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: Depositphotos/fergregory
Foto: Depositphotos/fergregory

Postoje dve vrste filmova: oni u kojima od samog početka znamo kakav kraj možemo da očekujemo i oni koji nas do samog kraja drže u neizvesnosti.

Pogledajte listu od deset filmova, po izboru portala "Brajt sajd", čiji će vam preokreti držati pažnju do samog kraja.

1. Supruga (The Wife)

Tokom 40 godina njihovog braka Džoan je žrtvovala sopstvene ambicije i podredila ih suprugovoj karijeri pisca, ali kada on osvoji Nobelovu nagradu za književnost, ona počinje da preispituje svoje životne odluke. Dok ona razmišlja o tome, život joj donosi još jedno neočekivano iznenađenje.

2. Beži (Get Out)

Mladi fotograf Kris Vašington sa svojom devojkom ide na izolovano imanje kako bi upoznao njenu porodicu, koja pripada društvenoj eliti. Kad bi znao zašto je zapravo pozvan, pobegao bi glavom bez obzira.

3. Nestala (Gone Girl)

Sve je spremno za proslavu pete godišnjice braka Ejmi i Nika kad Ejmi iznenadno nestane. U kući su vidljivi tragovi borbe, a Nik pronalazi još neke tragove koji mu govore kako se Ejmi njime poigravala. Hoće li mu ti tragovi pomoći da je pronađe?

4. Skriveno lice (La Cara Oculta)

Konobarica Fabijana upoznaje mladog dirigenta Adrijana i sa njim započinje vezu. Sve se čini idealnim dok ona ne sazna da policija istražuje misteriozni nestanak njegove bivše devoijke. Osim toga, Fabijana počinje da primećuje da se u Adrijanovoj kući događa nešto jako čudno.

5. Hold the Dark (Drži mrak)

Nakon smrti troje dece za koju se sumnja da su ih ubili vukovi, pisca Rasela Koreju angažuju roditelji nestalog šestogodišnjeg dečaka kako bi pronašli svog sina u divljini Aljaske. Rasel pristaje na to, ali zbog svoje odluke brzo će zažaliti.

6. Damsel

Hrabri i romantični Samjuel Alabaster namerava da se oženi lepom Penelope, devojkom sa Divljeg zapada. Komponuje joj pesme, namerava da joj pokloni ponija za venčanje, a čak je izabrao i venčani prsten u obliku srca. Samjuel unajmljuje Henrija, propovednika, da vodi ceremoniju venčanja, ali postoji jedan mali problem - Penelope je oteo negativac. Samjuel sada mora da spase svoju mladu.

7. Ritam ludila (Whiplash)

Andrej se upisuje u muzičku školu kako bi ostvario svoj životni san da postane bubnjar. Nakon nekog vremena primeti ga Terens Flečer, učitelj koji ga nekonvencionalnim metodama podiže na sasvim drugi nivo. Pod nadzorom ovog mentora Andrej počinje da sanja još veće snove - sada želi da postane izvrstan bubnjar koji će ostaviti trag u istoriji muzike. Na kraju ta želja preraste u opsesiju, koja izbacuje prijateljstvo i ljubav iz Andrejevog života.

8. Sluškinja (The Handmaiden)

Radnja se odvija u Koreji, koju su okupirali Japanci. Prevarant nadimka Grof Fujivara nudi siromašnoj devojci Suk-he priliku da učestvuje u prevari, obećavajući joj solidan prihod. On očekuje da će šarmirati Hideko, bogatu Japanku, i zajedno s njom otići u Japan, oženiti je, proglasiti ludom, odvesti u ludnicu i uzeti joj sav novac. Suk-he treba da mu pomogne tako što će postati Hidekina sluškinja, što je i učinila. Ali odjednom je ugrožen savršeni plan prevare.

9. Parazit (Parasite)

Porodica Kim ima jako težak život. Moraju da žive u vlažnom, prljavom podrumu, kradu internet od komšija i rade privremene poslove sa nepunim radnim vremenom. Međutim, njihov sin dobije priliku da radi kod bogate porodice Park. Lažirao je diplomu o visokom obrazovanju i otišao u luksuznu vilu, gde ostavlja dobar utisak na gospođu Park. On odmah smisli neobičan plan za zapošljavanje svoje sestre.

10. Nikom ni reč (Tell No One)

Supruga Aleksandra Beka bila je žrtva serijskog ubice osam godina pre početka radnje filma. Aleks ne može da preboli gubitak žene i potpuno se posvetio svom poslu, u kojem je pronašao jedini smisao. Situacija se zakomplikuje kada Aleks dobije informaciju da je njegova supruga verovatno živa i da je u opasnosti, baš kao i on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu