Autori hit serije "Kruna" u zadnji čas menjaju scenario: "Sad imamo veliki problem..."

Samo nekoliko nedelja pre početka snimanja pete sezone Netflixove superhit serije "Kruna", autori su se bacili na prekrajanje scenarija. Naime, peta sezona te priče o britanskoj kraljevskoj porodici i vladavini kraljice Elizabete II., bavi se događajima iz sredine 90-ih godina 20. veka, pa će tako obuhvatiti i razvod princa Čarlsa i princeze Dajane 1996. godine.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 28.05.2021.

17:22

Autori hit serije
Foto: Profimedia

Intervju princeze Dajane iz 1995. godine za BBC-jevu emisiju "Panorama", s novinarom Martinom Baširom, jedan je od središnjih događaja scenarija. Dajanine izjave, poput one da ih je u njenom braku s Čarlsom bilo troje, podstakli su kraljicu da na neki način aminuje konačni razvod svog sina i prestolonaslednika.

Nakon što su objavljeni rezultati istrage o nečasnom postupanju Martina Bašira, korišćenju falsifikovanih dokumenata kojima se tvrdilo da tajne službe prate Lejdi Di, da bi princezu uverio da mu da intervju, scenaristi su se našli u problemima. Autori serije koja je ionako na meti kritika zbog prikaza pripadnika britanske monarhije moraju priču da prilagode nedavnim događanjima.

Neimenovani poznavalac prilika na setu rekao je za The Sun da je izveštaj o Baširovim muljažama problem scenarista, koji ionako scenario često menjaju u hodu, podigao na sasvim novi nivo.

"Intervju je svakako bitan za priču u seriji. A kako se situacija s Baširom i dalje razvija i može doći do nekih novih otkrića, biće to veliki problem", rekao je.

Portparol Netflixa, ipak, tvrdi da neće biti nikakvih zastoja u snimanju serije, da ono počinje ovog leta, te da se rad na scenariju nastavlja uobičajenim tempom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: