Evo ko će glumiti kontroverznog Epstajna koji je "stvorio" Bitlse

Glumac Džejkob Fortjun Lojd, koji je glumio u TVv seriji "Kraljičin gambit", trebalo bi da glumi pokojnog menadžera Bitlsa Brajana Epstajna.

Izvor: Headliner.com
Podeli
Foto:Shutterstock/Imma Gambardella
Foto:Shutterstock/Imma Gambardella

Pročitajte još:

"Bitlsi su prvi pravi globalni narodnjaci"

Neautorizovana biografija Epstajna, koji je bio menadžer Bitlsa od 1962. do svoje smrti 1967. godine, trebalo bi da počne da se snima ove godine u studiju Tvikenham na lokacijama u Londonu, Liverpulu i u Sjedinjenim Američkim Državama. Film će "prikazati Epstajnovu ulogu u kulturnoj revoluciji i kreativnoj eksploziji šezdesetih i njegovom značajnom, ali često potcenjivanom uticaju na pop muziku", prenosi Headliner.

Osim što je vodio Bitlse, Epstajn je sarađivao i sa mnogim muzičarima, uključujući bendove "Džeri i pismejkers" (Gerry and the Pacemakers), Kilom Blek i "Bili Džej Krejmer i Dakotas" (Billy J. Kramer and The Dakotas). Umro je od slučajnog predoziranja drogom 1967. godine kada je imao samo 32 godine.

Govoreći o predstojećem filmu i izboru glumca, reditelj Akerlund je rekao:

"Veliki je izazov glumiti Epstajna, a Džejkob je savršen za tu ulogu. Harizmatičan je i mračan u isto vreme i uravnotežuje taj emocionalni raspon u kojem niste sigurni da li ste zaljubljeni u njega ili imate empatiju prema unutrašnjim previranjima njegovog lika. Niko ne bi mogao bolje da oživi Brajana."

Fortjun Lojd je istim povodom izjavio:

"Velika je privilegija glumiti Brajana Epstajna, čoveka koji je izvršio tako važan i trajan kulturni uticaj, ali i koji se trudio da pronađe sigurno mesto u svetu kojem je pomogao da bude oblikovan. Bio je fascinantna osoba sa velikim talentom, ambicijom i hrabrošću i velika mi je čast što mi se pružila prilika da ga predstavljam. Džons je savršena osoba koja će ovu priču oživeti, njegovo delo je vizualno zapanjujuće i smelo. Jedva čekam da počnemo da radimo zajedno."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu