Delimo karte za "Superdeep", novi film Milene Radulović

U četvrtak 15. aprila film "Superdeep" reditelja Arsenija Sjuhina, u kojem glavnu ulogu tumači naša glumica Milena Radulović, započeće bioskopski život. Specijalna projekcija filma, uz prisustvo glavne glumice, održaće se istog dana u bioskopu Kombank dvorana, s početkom u 20:00 h, a karte se za ovu specijalnu projekciju već od danas mogu pronaći na blagajni Dvorane.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Rok za slanje prijava za karte je završen.

Kola Superdeep je najveći tajni sovjetski objekat smešten na Koljskom poluostrvu. Godine 1987. na dubini od 12 km ispod površine Zemlje zabeleženi su neobjašnjivi glasovi koji podsećaju na vrisku i jauke velikog broja ljudi. Epidemiolog Ana Fjodorova (Milena Radulović) i specijalna vojna jedinica imaju zadatak da otkriju uzrok misterioznih događaja na naučnoj stanici koja se nalazi duboko ispod površine zemlje. Ono što su pronašli predstavlja najveću pretnju sa kojom se čovečanstvo ikada suočilo, a budućnost sveta sada je u njihovim rukama.

"Kao rodom sa Koljskog poluostrva, nisam mogao da ne znam takvo obeležje moje domovine. Zbog toga je bilo zanimljivo imati stvarne događaje kao osnovu za neku sopstvenu, a fantastičnu priču", rekao je reditelj Sjuhin povodom filma "Superdeep", o bušotini koja je na leto 1990. dostigla dubinu od 12.262 metra, što ju je svrstalo u Ginisovu knjigu rekorda kao najdublji čovekov silazak u dubinu ka Zemljinom središtu. Krici koji su snimljeni pod zemljom i tehnički problemi koji su ometali dalje kopanje stvorili su jednu od najvećih ruskih legendi - da su došli do samog pakla.

Foto: Promo
Foto: Promo

"Dok sam proučavao Koljske bušotine, bio sam iznenađen. Događaji koji su se tamo dogodili privukli su pažnju velikog broja internacionalnih medija. Dokumenti koji su povezani sa razvojem i zatvaranjem ultraduboke bušotine i dalje su strogo poverljivi i nepoznati", istakao je producent filma Sergej Torčilin dodavši ,"mislim da je legenda o Koljskom poluostrvu sjajan koncept i idealna baza za snažan žanrovski film."

Inspirisan kultnim ostvarenjima "The Thing" Džona Karpetnera i sage "Osmi putnik", film je sniman na originalnoj lokaciji, blizu Murmanska, na samom severu Rusije, gde su se zapravo i dogodili nauci neobjašnjivi događaji, koji su potom prerasli u narodne legende. "Superdeep" nudi svoju verziju priče i razlog naglog zatvaranja jednog od najvećih naučnih projekata Sovjetskog saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu