Goran Bogdan osvojio nagradu u Dablinu za film "Otac"

Popularni dramski umetnik Goran Bogdan osvojio je nagradu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Dablinu (Virgin Media Dublin International Film Festival) za ulogu u srpskom filmu "Otac" Srdana Golubovića, saopštio je Filmski centar Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 20.03.2021.

19:01

Goran Bogdan osvojio nagradu u Dablinu za film
Foto: Profimedia

Sve traženiji hrvatski glumac dobio je nagradu po izboru Kritičarskog kruga nedavno završenog festivala u Dablinu.

"Otac" bi uskoro trebalo da uđe i u zvaničnu bioskopsku distribuciju u Irskoj.

Festival u Dablinu je osnovan 2003. godine, i vremenom je postao vodeći festival u Irskoj, a na njemu je do sada prikazano više od 1500 filmova.

Nagrađivani domaći film "Otac" i u bioskopima u Americi

Goran Bogdan će u Srbiji uskoro biti prisutan u TV seriji "Vreme zla" prema romanu Dobrice Ćosića, a čeka ga i nastavak snimanja krimi serijala "Močvara", kao i premijera filma "Oaza".

Osim uspeha u Dablinu, socijalna psihološka drama "Otac" je nedavno dobila još jedno priznanje iz regiona, reč je o hrvatskoj nagradi "Oktavijan" za najbolju manjinsku koprodukciju Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: