Rediteljka "Quo vadis, Aida": "Film nije nastao da bi ljude sukobio"

Rediteljka filma "Quo vadis, Aida?", koji je nominovan za Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma, Jasmila Žbanić rekla je da je ovaj film nastao da bismo se kao narodi bolje razumeli i više voleli.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2021.

19:08

Rediteljka
Foto: EPA-EFE/AXEL HEIMKEN

Naglasila je da je za celu tu ekipu ovaj film više od filma, ali i da je nastao da bi se svi bolje razumeli.

"Ekipa filma 'Quo vadis, Aida?' je izuzetno počastvovana i zahvalna što je film ušao u nominaciju za Oskara. Želimo da se zahvalimo svim ljudima koji su podržali produkciju i ovu kampanju. Takođe, posebnu zahvalnost imamo za žene, majke i preživele Srebreničane koji su nam bili inspiracija i podrška", rekla je Jasmila Žbanić za Jutarnji.hr, pa dodala:

"Ovaj film je za sve nas puno više od filma. Želimo da se genocid u Srebrenici nikada ne zaboravi. Ali, takođe, i svi genocidi koji su se desili na ovim prostorima da se nikada ne negiraju i da se nikada ne zaborave. Ovaj film nije nastao da bi ljude dalje sukobio ili razdvajao. Naprotiv, nastao je bi se bolje razumeli i, nadam se, više voleli."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: