"Damin gambit" neće dobiti drugu sezonu

Serija "Damin gambit" završila se nakon jedne sezone na Netfliksu u novembru, ali gledaoci su se nadali nastavku priče o šahovskom vunderkindu Bet Harmon, koja je očarala čitav svet u treptaju oka.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za ulogu u hit-seriji učila šah sa Kasparovom: "Znala sam da mi neće dopustiti da zabrljam"
Svi, ali baš svi trenutno gledaju ovu seriju
Serija o "čudu od deteta" već najgledanija: U čemu je tajna?

Serija je bila veoma uspešna, tako da bi bilo logično da se serija obnovi za drugu sezonu. Ali ovog puta to neće biti tako. Izvršni producent Vilijam Horberg jasno je stavio do znanja da se druga sezona neće dogoditi.

"Divno je znati da su ljudi voleli seriju i da žele da provedu više vremena sa ovim likovima; nikada to nismo tako zamislili. Smatrali smo da serija ima zadovoljavajući kraj i dozvolili bismo publici da popuni prostor šta se dalje dešava sa Bet Harmon. Ništa se nije promenilo, uprkos tome što obožavaoci zahtevaju više. Skot i ja se osećamo zaista srećni zbog celovitosti Betine priče", napisao je Horberg.

"Damin gambit" je u prvom mesecu na Netfliksu gledalo 62 miliona gledalaca, što ga čini "najvećom mini-serijom do sada", a Anja Tejlor-Džoj osvojila je Zlatni globus za najbolju glumicu u mini-seriji za otelotvorenje šahovske genijalke u ovoj drami.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu