Stiže novi "Čarobnjak iz Oza"

U pripremi je nova adaptacija klasičnog romana Čarobnjak iz Oza, koju će režirati Nikol Kasel.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

10:17

Stiže novi
Foto: Profimedia

Film će se temeljiti na romanu iz 1900. Lajmana Franka Bauma, fantastičnoj priči o devojčici Doroti i njenom kućnom ljubimcu, psiću Totu koje zahvati uragan i odnese ih daleko od rodne kuće u Kanzasu u neobičnu zemlju Oz.

Po istom šablonu tokom godina snimljeno je više filmova i TV emisija, a najpoznatija adaptacija je mjuzikl iz 1939. godine s Džudi Garland u glavnoj ulozi.

Producentska kuća "New Line Cinema", obećala je "nov pristup" omiljenoj priči, uz obećanje da će klasični elementi, poput puta od žute cigle, Dorotininih crvenih cipelica i likova Strašila, Limenog čoveka, Drvoseče i Lava i ovaj put biti u središtu zbivanja, prenosi Indeks.

Spominjući svoju rediteljsku ulogu u ovome rimejku, Nikol Kasel, koja je nedavno režirala dramu "Sky Atlantic", kaže da će i nova verzija filma biti svojevrsna počast klasičnom filmu s Džudi Garland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: