Ukinuta zabrana za "Daru"; IMDb vratio opciju glasanja

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države, dan premijere srpskog kandidata za Oskara "Dara iz Jasenovca" i negativne kritike u stranim medijima i dalje samo pršte. I ne samo to, već je ostalo otvoreno pitanje isključenja opcije ocenjivanja ovog naslova na popularnom sajtu "IMDb".

Kultura

Izvor: S.D.

Petak, 05.02.2021.

14:23

Ukinuta zabrana za
Foto: Aleksandar Letiæ

Popularni sajt na kom korisnici ocenjuju i recenziraju filmove ugasio je ove nedelje opciju ocenjivanja ovog srpskog kandidata za Oskara.

Ovo je usledilo nakon negativne kritike u uglednom časopisu "Varajeti", gde je priča o stradanju u logoru Jasenovac ocenjena kao srpska propaganda.
Odmah po objavljivanju kritike, na IMDB-u ostvarenje Predraga Antonijevića je dobilo niz negativnih komentara i loših ocena, što je izazvalo obračun na društvenim mrežama. Tada se desio "internet-rat" između Srba i Hrvata na ovoj stranici, koji su podizali i spuštali ocenu filma koji nisu imali prilike da pogledaju.

Film "Dara iz Jasenovca" prikazan je u Domu kulture Gračanica od 25. novembra do 2. decembra prethodne godine, a svoju domaću distribuciju započinje premijerom 22. aprila ove godine u Beogradu. Danas se održava premijera u SAD, nakon različitih kritika koje su se pojavile u stranim medijima.

Srbi i Hrvati "pokvarili" IMDB: Besomučno kliktali, pa isključeno ocenjivanje "Dare iz Jasenovca"

Pres-službu pomenutog sajta smo pitali da li često isključuju opciju ocenjivanja filmova za korisnike sajta. Takođe smo ih pitali i da nam obrazlože odluku da to učine za srpskog kandidata za Oskara.

Danima smo bili suočeni sa zidom ćutanja, da bi "Imdb" danas povukao svoju odluku i omogućio ocenjivanje "Dare iz Jasenovca".

Trenutno je film ocenilo preko 39.000 korisnika ovog sajta, sa prosečnom ocenom od 9,7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: