Ukinuta zabrana za "Daru"; IMDb vratio opciju glasanja

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države, dan premijere srpskog kandidata za Oskara "Dara iz Jasenovca" i negativne kritike u stranim medijima i dalje samo pršte. I ne samo to, već je ostalo otvoreno pitanje isključenja opcije ocenjivanja ovog naslova na popularnom sajtu "IMDb".

S.D.Izvor: B92
Podeli
Foto: Aleksandar Letić
Foto: Aleksandar Letić

Pročitajte još:

"Daru iz Jasenovca" na dan premijere u SAD drmaju nove turbulencije

Gojkovićeva o "Dari iz Jasenovca": "To su bile naručene kritike. Uspeli su"

"Mi znamo šta je Jasenovac, ali važno je da to ode u svet" VIDEO

Popularni sajt na kom korisnici ocenjuju i recenziraju filmove ugasio je ove nedelje opciju ocenjivanja ovog srpskog kandidata za Oskara.

Ovo je usledilo nakon negativne kritike u uglednom časopisu "Varajeti", gde je priča o stradanju u logoru Jasenovac ocenjena kao srpska propaganda.
Odmah po objavljivanju kritike, na IMDB-u ostvarenje Predraga Antonijevića je dobilo niz negativnih komentara i loših ocena, što je izazvalo obračun na društvenim mrežama. Tada se desio "internet-rat" između Srba i Hrvata na ovoj stranici, koji su podizali i spuštali ocenu filma koji nisu imali prilike da pogledaju.

Film "Dara iz Jasenovca" prikazan je u Domu kulture Gračanica od 25. novembra do 2. decembra prethodne godine, a svoju domaću distribuciju započinje premijerom 22. aprila ove godine u Beogradu. Danas se održava premijera u SAD, nakon različitih kritika koje su se pojavile u stranim medijima.

Srbi i Hrvati "pokvarili" IMDB: Besomučno kliktali, pa isključeno ocenjivanje "Dare iz Jasenovca"

Pres-službu pomenutog sajta smo pitali da li često isključuju opciju ocenjivanja filmova za korisnike sajta. Takođe smo ih pitali i da nam obrazlože odluku da to učine za srpskog kandidata za Oskara.

Danima smo bili suočeni sa zidom ćutanja, da bi "Imdb" danas povukao svoju odluku i omogućio ocenjivanje "Dare iz Jasenovca".

Trenutno je film ocenilo preko 39.000 korisnika ovog sajta, sa prosečnom ocenom od 9,7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu