Svetski kandidati za nagradu Oskar 2021. u onlajn bioskopu

U susret nominacijama za čuvenu zlatnu statuu, nagradu Oskar, Online bioskop "Moj Off" ekskluzivno prikazuje svetske predstavnike za prestižno priznanje Američke akademije nauka i umetnosti.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Od subote 23. januara na adresi Mojoff.net naći će se 9 kandidata različitih svetskih kinematografija od kojih neki prvi put, premijerno za domaću publiku.

Filmovi koji nisu imali prilike da zažive u bioskopskim salama, a kojima je Online dvorana "Moj Off" pružila svoj virtuelni prostor i repertoar nudeći porodicama mogućnost da u kućnom ambijentu prate najaktuelnija svetska ostvarenja, stižu sa različitih meridijana sveta.

Na "platnu" "Moj Off" bioskopa naći dela - "Izveštaj Aušvica" (The Auschwitz Report), "Istinske majke" (True mothers), "Otac" (Father), "Sezona kiše" (Wet Season), "Snega više neće biti" (Never Gonna Snow Again), "Sestrica" (My Little Sister), "Jabuke" (Apples), "A sutra ceo svet" (And Tomorrow the Entire World), "Početak" (Beginning).

Foto: Promo
Foto: Promo

Gruzijski film "Početak" rediteljke Dee Kulumbegašvili i grčki film "Jabuke" reditelja Hristosa Nikua prikazani su na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma (FAF), dok je švajcarski film "Sestrice" prikazan na trećem po redu Dunav film festu.

Među ponuđenim pričama je i istinita priča "Izveštaj Aušvica", o dvojici mladih slovačkih Jevreja koji su deportovani u Aušvic 1942. i koji su 1944. uspeli da pobegnu i iznureni preko planina vrate se u Slovačku. Sastavili su detaljan izveštaj o sistematskom genocidu u logoru, međutim, sa još jakom nacističkom propagandom njihovi izveštaji bili su suviše mučni da bi se u njih moglo poverovati.

Potpuno premijerno za domaću publiku naći će se japanski predstavnik za nagradu Oskar, film "Istinske majke" rediteljke Naomi Kavase, sniman po japanskom bestseleru, o bračnom paru koji se odlučuje na usvajanje deteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu