Beograđanka koja je osvojila svet: Srpska glumica ima glavnu ulogu u Netfliksovoj hit-seriji

U novoj Netfliksovoj danskoj hit-seriji "Equinox" o misterioznom nestanku maturanata nakon proslave poslednjeg dana škole glavnu ulogu tumači srpska glumica Danica Ćurčić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovo je samo jedna u nizu uloga za Beograđanku koja 10 godina aktivno igra u filmovima i serijama evropske i američke produkcije.

Danica Ćurčić, pored brojnih uloga u danskoj kinematografiji, obezbedila je sebi ulogu u Piksarovom animiranom filmu "Big Hero 6" iz 2014. godine koji je zaradio 650 miliona dolara i u popularnoj seriji "The Mist" zasnovanoj na noveli Stivena Kinga.

Danica je pozorišna, filmska i televizijska glumica poreklom iz Srbije. Rođena je 27. avgusta 1985. godine u Beogradu. Godinu dana kasnije sa porodicom se preselila u Kopenhagen, u kojem radi i živi.

Glumačku karijeru je započela za vreme studija. Prve uloge ostvarila je u Kraljevskom pozorištu, a nakon diplomiranja postala je i članica ovog uglednog teatra.

Prva uloga za naše podneblje treba da se desi u filmu "Mrak" Dušana Milića. Snimanje ovog film je počelo 2019. godine, ali još nije poznato kada će izaći.

Televizijskoj publici se prvi put predstavila 2011. godine, a filmskoj godinu dana kasnije. Od tada je postala jedna od najtraženijih mladih glumica u Danskoj.

Danica svira klavir i harmoniku, osim danskog, govori srpski, engleski i španski jezik. Ume da se sporazumeva i na francuskom i ruskom jeziku.

Njen brat je takođe glumac i asistent režije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu