Priča o prvoj ljubavi: Popularni roman postao serija, dobio pohvale VIDEO

Priča o nestabilnoj vezi dvoje tinejdžera, zahvaljujući kojoj se mlada irska spisateljica Sali Runi našla na listi prestižne književne nagrade Buker, pretočena je u seriju koja je dobila pozitivne kritike.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 28.11.2020.

12:30

Priča o prvoj ljubavi: Popularni roman postao serija, dobio pohvale VIDEO
Foto: Getty Images/Amy Sussman/Staff

U prenošenju i prikazivanju odnosa, prvo dvoje srednjoškolaca, a potom i studenata na male ekrane, autorki romana "The Normal People" pomogla je dramatuškinja Alis Birč.

Prema pisanju Gardijana, Runi i Birč napravile su savršen posao iz kog god ugla da se posmatra serija, prenosi tPortal.

Ekranizacija jednostavnije pristupa problematici od knjige. Veza je mladom paru i dalje jedina briga, ali mogućnost upadanja u monotoniju vešto je izbegnuta raznim činiocima, nekim namernim, a nekim svojstvenim mediju kakav je TV.

Jedna od boljih namernih odluka, primećuju u Gardijanu,jeste to što će serija imati čak 12 epizoda, koje traju po pola sata. Zahvaljujući tome, ili ćete želeti još, ili će vam laknuti što od vas ne traže da nastavite proživljavanje "agonije prve ljubavi".

Dvoje glavnih glumaca, Dejzi Edgar-Džouns i Pol Meskal, takođe su dobili pohvale za svoje tumačenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: