Vodimo vas na film "Vikend sa ćaletom"

Domaći film "Vikend sa ćaletom" intrigira domaću publiku.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 20.11.2020.

11:06

Vodimo vas na film
Foto: Promo

Uz sve preporučene mere predostrožnosti kojih se zbog trenutne situacije sa korona virusom kulturne institucije kao što su i bioskopi pridržavaju, ostvarenje reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića "Vikend sa ćaletom", u dozvoljenim kapacitetima i terminima dovodi filmsku publiku u ambijent sala sa velikim platnima.

Povodom postignute gledanosti od 50.000 gledaoca u biokopima širom Srbije i regiona, Kombank Dvorana organizuje specijalnu projekciju filma "Vikend sa ćaletom" kada će, uz pomoć glumice Anje Alač koja tumači jednu od vodećih ženskih uloga na filmu, publika imati prilike da osvoji neke od nagrada.

Film "Vikend sa ćaletom" prati priču sredovečnog beogradskog kriminalca Kašike (Nenad Jezdić) pripadnika stare škole, zarobljenog u vremenu kada je bio u punoj snazi. Kašika žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog ’malih komplikacija’ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.

Ognjen, odrastao u savremenom wi-fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće - da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao ’pravi beogradski šmeker’ od malog sakrije svoju bolest...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: